Çin'de Covid-19 vakaları artmaya devam ediyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Çin'de Covid-19 vakaları artmaya devam ediyor
Doviz.com
23.11.2022 16:54

Çin’de günlük Covid-19 vaka sayısı 28 bin seviyesine çıkarak, nisan ayında Şanghay'da katı karantina kurallarının gelmesine sebep olan seviyelere yaklaştı.

Son Covid-19 dalgası başkent Pekin ve güneydeki Guangzhou şehri de dahil olmak üzere, Çin'in birçok merkezi bölgesini etkiledi.

Bu durum ise yerel yetkilileri, iş ve sosyal faaliyetler üzerindeki kısıtlamaları artırmaya mecbur bıraktı.

Böylelikle, son dönemlerde artan yeniden açılma umutları da tamamen ortadan kalkmış oldu.

Macquarie'nin Başekonomisti Larry Hu, salı günü yayımladığı bir raporda, "Çin geri dönüşü olmayan noktayı çoktan geçmiş olabilir, zira sıkı önlemler olmadan Covid'i tekrar sıfıra indirmek pek mümkün görünmüyor." dedi.

Hu ayrıca, yetkililerin önümüzdeki altı ila dokuz ay içinde yeniden açılmaya hazırlandıklarının işareti olarak bu ay hükümet politikasında yapılan küçük değişikliklere vurgu yaptı ve yeniden açılmaya giden yolun çok sayıda ileri ve geri adımı içereceğini söyledi.

Ayrıca, Sıfır-Covid politikası yılın ilk üç çeyreğinde sadece %3'lük bir büyüme kaydeden ekonomi üzerinde oldukça önemli bir baskı yaratması sebebiyle küresel piyasalar tarafından da yakından takip ediliyordu.

Nomura'nın Başekonomisti Ting Lu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Pekin, son zamanlarda yeniden açılmak için erken gevşeme gösterdi, ancak yeniden açılma uzun bir süreç olabilir.” dedi.

Nomura'nın tahminlerine göre ayrıca, pazartesi günü itibariyle Çin’de yaklaşık 412 milyon kişi karantina tedbirlerinden etkilendi. Bu rakamın bir önceki hafta 340 milyon olduğu belirtilmişti.

REKLAMI KAPAT X