Powell: Faiz artış hızında yavaşlanabilir

Okuma Süresi: 1 Dakika
Powell: Faiz artış hızında yavaşlanabilir
Doviz.com
30.11.2022 22:11

Powell, Brookings Enstitüsü'nün Washington'da düzenlediği etkinlikte, para politikasının bir süre daha kısıtlayıcı kalması gerektiği konusunda uyarıda bulunarak, "Fed, daha küçük faiz artışlarını aralık ayında başlatabilir." dedi.

Fed Başkanı Jerome Powell, çarşamba günü yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadelede kaydedilen ilerlemeyi büyük ölçüde yetersiz görmesine rağmen daha küçük faiz artışlarının yakında başlayabileceğini söyledi.

Diğer merkez bankası yetkililerinin son açıklamalarını ve kasım ayındaki Fed toplantısındaki yorumlarını yineleyen Powell, "Merkez bankası önümüzdeki aydan itibaren faiz artışlarının boyutunu azaltabilir." dedi.

Ancak Powell, enflasyon konusunda gerçek bir ilerleme kaydedilinene kadar para politikasının bir süre daha kısıtlayıcı kalması gerektiği konusunda da uyarıda bulundu.

Brookings Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada Powell, "Bazı umut verici gelişmelere rağmen, fiyat istikrarını yeniden sağlamak için önümüzde uzun bir yol var." dedi.

Son gelen enflasyon verisinin şaşırtıcı ve sevindirici olduğunu da belirten Powell, beklentilerin altında gelen enflasyon verisine rağmen hala faiz artırım politikalarının işe yaradığına ve enflasyonun kesin olarak düştüğüne ikna olmak için erken olduğunu belirtti.

Enflasyonun düşmesi gereken nokta konusunda daha önceden de belirttiği %2’lik oranı yenileyen Powell, enflasyonu bu değere düşürmelerinin gerekliliğini vurguladı.

REKLAMI KAPAT X