CZ'nin FTX'i satın alma planı kripto piyasalarında volatiliteyi artırdı

Okuma Süresi: 2 Dakika
CZ'nin FTX'i satın alma planı kripto piyasalarında volatiliteyi artırdı
Doviz.com
09.11.2022 08:22

Binance CEO'su CZ'nin rakibi FTX’i satın almayı planlamasının ardından, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu'nun (CFTC) soruşturma başlatma kararı alması kripto para piyasalarındaki volatiliteyi artırdı.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance’in CEO'su Changpeng Zhao, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, FTX’in bugün yardım istediğini belirtti.

FTX’in likidite sorunu yaşadığına işaret eden Zhao, “Kullanıcıları korumak adına, FTX.com'u tamamen satın almak ve likidite sorununu gidermeye yardımcı olmak amacıyla bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzaladık.” ifadesini kullandı.

Binance’in rakibi FTX’in Üst Yöneticisi Sam Bankman-Fried de gelişmeyi doğrulayarak, “Binance ile FTX.com için stratejik bir işlem üzerinde anlaşmaya vardık.” dedi.

Binance ile FTX arasında sorunların yaşandığına dair basında bazı haberlerin çıktığına işaret eden Bankman-Fried, “Binance, düzenleyicilerle sektör arasındaki ilişkileri geliştirmeye çalışırken, daha merkezi olmayan küresel bir ekonomiye bağlı olduklarını defalarca gösterdi.” yorumunda bulundu.

Her iki taraf da anlaşmanın detaylarını paylaşmadı.

Zhao’un FTT hamlesi FTX’te likidite sorunu yaratmıştı

Zhao, 6 Kasım’da yaptığı açıklamada, FTX’e ait FTT adlı tokenları “yaptıkları son değerlendirmeler” neticesinde satma kararı aldıklarını duyurmuştu.

Açıklamanın ardından, FTT kripto para borsalarında yüzde 40’a yakın değer kaybederek 15 dolara kadar gerilemişti.

CFTC soruşturma başlatacağını açıkladı

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), tüm bu olayların ardından gelişmelerle ilgili soruşturma başlatacağını açıkladı.

Bu kararın yayılmasıyla FTT yüzde 75'e yakın değer kaybederek 4 dolar seviyesine kadar düştü.

Binance ile FTX arasında yaşananların ardından BTC ise 17.500 dolara kadar geriledikten sonra 18.200 dolar seviyesinden işlem gördü.

Etiketler: CZ BNB FTX CFTC satın alma
REKLAMI KAPAT X