ABD enflasyon verisi sonrasında gram altından yeni rekor

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD enflasyon verisi sonrasında gram altından yeni rekor
Doviz.com
13.12.2022 16:59

ABD'de beklentilerin altında kalan enflasyon verisinin ardından ons altın 1.812,96 doları test ederken, gram altın 1.088 TL ile rekor seviyesini tazeledi.

ABD’de tüketici fiyatları kasımda aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 7,1 artarken, enflasyon verileri beklentilerin altında kaldı.

Verilerin açıklanmasının ardından dolar endeksinde yaşanan gerileme, ons altının güçlenmesine yol açtı ve ons altın 1.812,96 dolara kadar çıktı.

Küresel piyasalarda ons altının yükselişi ise yurt içinde gram altının yeni rekor seviyesine ulaşmasını sağladı ve gram altın 1.088 TL ile rekor tazeledi. Rekor seviyenin ardından gram altın 1.086 TL seviyesinden işlem görüyor.

Fed'in bu yıl gerçekleştirdiği agresif sıkılaştırma politikası, ons altının mart ayında gördüğü zirvesinden sonra yaklaşık yüzde 14 düşmesine sebep olmuştu.

Ancak verilerin tahminlerin altında kalması enflasyonda zirvenin görülmüş olabileceğine işaret ederek, Fed'in de faiz artırımında yavaşlama ihtimalini artırdı.

Yatırımcılar ise, Fed'in faiz artırımında yavaşlama ihtimalinin artmasıyla riskli varlıklara yönelerek bir ralli yaşanmasını sağladı.

REKLAMI KAPAT X