AKSO: Darphane altın kapasitesini artırmalı

Okuma Süresi: 2 Dakika
AKSO: Darphane altın kapasitesini artırmalı
Doviz.com
17.04.2024 12:27

Darphanenin altın kapasitesini artırması gerektiğini belirten Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, "Darphane gerekli kapasiteye ulaşmadığı sürece sektörde art niyetli insanlar ve stokçular bitmez." dedi.

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, sektördeki gelişmeleri ve sahte altın konusunda dikkat edilmesi gereken hususları aktardı.

Dünyada altın fiyatının yükseldiğini ve bunun Türkiye'ye de yansıdığını vurgulayan Sönmez, jeopolitik riskler devam ettiği sürece altın fiyatlarında artışın sürebileceğini söyledi.

İLGİLİ ANALİZ Ons altın kritik direnci test etti: Bundan sonra ne olabilir? Ons altın yükselişini sürdürerek hem içinde bulunduğu ana yükselen trendin hem de ara yükselen trendin direnç seviyesi olan 2400 USD seviyesini dün geç saatler itibarıyla test etti. Peki, bundan sonra ne olabilir?

Sönmez, vatandaşların, son yıllardaki yükseliş eğilimi nedeniyle altını "güvenli liman" olarak gördüklerini ve bu nedenle altının yatırım açısından cazip hale geldiğini dile getirerek, "Altına yatırım yapan vatandaşlarımız, genellikle 22 ayar tel bilezik, gram altın veya darphanenin bastığı cumhuriyet altınlarını tercih ediyor." dedi.

Sahte altın uyarısı

Son yıllarda her alanda olduğu gibi altın konusunda da replika ürünlerle karşılaşıldığına dikkati çeken Sönmez, "Kuyumcular kendilerine gelen her sahte ürünü anlayacak kadar tecrübelidirler. Vatandaşlarımız mutlaka, tanıdığı, bildiği ve güvenli kuyumcudan alışverişini yapmalı. 'Altın cümle' bu. Kuyum yetki belgesi olan kuyumcular tercih edilmeli. Ucuz diye bilinmedik yerlerden altın alınmamalı. Özellikle Kuyumcular Odası'nın denetimindeki kuyumcuları tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Son yıllarda internet sitelerinde de altın satılmaya başlandı. İnternet sitelerinde replika veya sahte ürünler satılıyor. Özellikle online alışverişlerde daha fazla dikkat edilmeli" şeklinde konuştu.

"Darphane kapasitesini artırmalı"

Darphanenin kapasitesini artırması gerektiğini de bildiren Sönmez, "Darphane gerekli kapasiteye ulaşmadığı sürece sektörde art niyetli insanlar ve stokçular bitmez" ifadelerini kullandı.

Düğün sezonunun yaklaştığını da hatırlatan Sönmez, bu dönemde kuyumculuk sektörünün daha da hareketleneceğini belirtti.

İLGİLİ HABER Darphane'den 'sahte altın' uyarısı Altın fiyatlarının geldiği seviye sahte altın üretimini de artırdı. Darphane Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin ise son dönemde küçük atölye tarzı yerlerde sahte altın üretiminin arttığına işaret ederek vatandaşı uyardı.
REKLAMI KAPAT X