Altın fiyatları 5 günlük kayıp serisinin ardından yükseldi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatları 5 günlük kayıp serisinin ardından yükseldi
Doviz.com
08.08.2024 14:20

Ons altın, ABD'nin faiz görünümüne ilişkin iyimserliğin güvenli liman külçeyi desteklemesi sonrası beş günlük kayıplarını telafi arayışına girdi.

Ons altın saat 14.00 itibarıyla %1,17 artışla 2 bin 410 dolara çıkarken, değeri ons altın ve dolar/TL ile hesaplanan gram altın %1,08 artışla 2 bin 591 liradan fiyatlandı.

OANDA Asya Pasifik analisti Kelvin Wong ise Orta Doğu'daki gerilimin ve ABD hazine tahvil getirilerinin aşağı yönlü seyrinin altın için destekleyici unsurlar olduğunu söyledi.

Öte yandan küresel piyasalarda yaşanan Kara Pazartesi’nin yol açtığı karamsarlığın azalması da teminat tamamlama çağrılarının (margin call) azalmasına yol açarak altın fiyatları üzerindeki satış baskısını azalttı.

İLGİLİ ANALİZ Volatil dönemlerde altın neden değer kaybeder? Bu haftaya ABD ve Japonya kaynaklı bir kriz ile başlayan küresel borsalarda görülen muazzam geri çekilme, altına da sirayet etti. Yatırımcıların aklındaki soru işareti ise “riskli varlıklar ile birlikte altına neden satış geliyor?” oldu. Bugün hem teknik anlamda altını inceleyip hem de bu soruya cevap bulmaya çalışacağız.

Bu gelşimelerin ardından piyasaların odağında ise bugün ilerleyen saatlerde açıklanacak olan haftalık ABD işsizlik başvuruları verisi yer alacak.

Richmond Fed Başkanı Tom Barkin de günün ilerleyen saatlerinde bir konuşma yapacak. Yatırımcılar bu konuşmada, Fed’in sonraki adımlarına ilişkin ipucu görmeyi bekleyecek.

Altında takip edilecek seviyeler

Wing Fung Precious Metals Müdürü Peter Fung ise konuyla ilgili paylaşımında, "Yakın vadede piyasanın 2.350 dolar seviyesinde konsolide olacağını ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde 2.500 dolara doğru ilerleyeceğini düşünüyorum." dedi.

Doviz.com analisti Osman Bayrak ise konsolidasyon dönemlerinin ardından kanal genişliği kadar iki yönlü marj açılma durumu olduğunu belirterek, ons altının orta vadeli hareketlerinde 2280-2450 USD seviyelerinin yatay destek-direnç bölgeleri olarak takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Bayrak, gram altında takip edilmesi gereken seviyelere ilişkin olarak ise “Gram altının kısa-orta vadeli hedefi yükselen trendin direnç seviyesi olan 2700 TL’dir. Bu hedefe giderken olası stop noktası olarak 2540 TL seviyesini kullanabiliriz.” dedi.

REKLAMI KAPAT X