Altın fiyatları 8 ayın zirvesine yükseldi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Altın fiyatları 8 ayın zirvesine yükseldi
Doviz.com
06.05.2019 16:25

ABD - Çin müzakereleri sürerken, 3 Mayıs'ta ek vergi uygulamasına geçeceklerini açıklaması ile küresel piyasalarda hisse senetleri Çin borsası öncülüğünde sert düşüş yaşadı. Petrol ve çoğu hissede yaşanan düşüş ile dolar endeksi gün içindeki kazancını artırarark 97,70 seviyesine yükseldi.

Küresel risk iştahındaki düşüşler ile güne yükselişle başlayan Ons Altın, endeksteki güçlenme ile kazançlarını geri verdi ve 1,285$ seviyesinden 1,276$ seviyesine geriledi.

Yurt içinde ise dolardaki değerlenme ve TL tarafındaki değer kaybı ile USD/TRY kuru 6,04 seviyesine yükselerek son 7 ayın zirvesine çıktı. Ons ve dolar kurundaki yükselişle Gram Altın bugün günün ilk yarısında 249 TL'ye yükselerek 13 Eylül sonrası zirveyi görmesinin ardından %1 primli 247,50 TL'den işlem görüyor.

YSK'nın bu hafta içinde İstanbul seçimlerine dair belirsizliği sonlandırması bekleniyor ve seçimlerin yenilenmemesi yönündeki kararın piyasalarda olumlu karşılık göreceği düşünülüyor. Ancak bu hafta küresel risk iştahının azalması ve ticaret savaşlarına dair gelişmelerin dolar tarafında değerlenme yaratması ile gelişen ülke paralarında düşüş yaşanıyor, bu nedenle olası kararın etkisinin de sınırlı kalması bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X