Altın fiyatları ABD tahvil faizlerinin 2 yılın en yükseğine çıkmasıyla düştü

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatları ABD tahvil faizlerinin 2 yılın en yükseğine çıkmasıyla düştü
Doviz.com
18.01.2022 15:53

Altın fiyatları düşüş eğilimi gösterirken, yatırımcılar FED'in gelecek haftaki politika toplantısından faiz artırımı takvimi hakkında daha fazla ipucu bekliyor.

Ons altın salı 12:55 itibarıyla yüzde 0.5 düşüşle 1.809 dolar seviyelerine kadar geriledi. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0.4 düşüşle 1.809.40 dolara geriledi.

Exinity baş piyasa analisti Han Tan, "ABD Hazine tahvil getirilerindeki artışa rağmen, ons altın şu an için 1.800 doların üzerinde görünüyor" dedi.

10 yıllık ABD Hazine tahvil faizinin iki yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla, dolar rakipleri karşısında %0,2 artarak altını diğer para birimi sahipleri için daha pahalı hale getirdi.

Gram altın, dolardaki yükselişin etkisiyle yüzde 0,75 artışla 791,92 liradan işlem görüyor. Ons altın ise an itibarıyla yüzde 0,2 düşüşle 1.816 dolar seviyesinden satılıyor.

FED yetkililerinin enflasyonu düşürmek için Mart ayında faiz oranlarını yükseltmeye başlayacaklarının sinyalini verdikten sonra, küresel yatırımcıların dikkati Fed'in 25-26 Ocak'taki toplantısında sabit kalmaya devam ediyor.

UBS analisti Giovanni Staunovo, "Şu anda enflasyon riskleri bazı yatırımcıları altın yatırımlarında tutmaya devam ediyor, ancak ABD reel getirilerinin daha da yukarı yönlü olduğunu ve daha güçlü bir ABD dolarının önümüzdeki çeyreklerde destekleyici faktörleri zayıflatacağını düşünüyoruz." dedi.

Japonya Merkez Bankası, Nisan ayında başlayan mali yıl için enflasyon tahminini yükseltti ve fiyat görünümüne ilişkin risklerin dengeli olduğunu söyledi.

REKLAMI KAPAT X