Altın fiyatları dar bir aralıkta sıkıştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatları dar bir aralıkta sıkıştı
Doviz.com
26.04.2023 12:00

Altın fiyatları resesyon korkularının yeniden gündeme gelmesiyle bir miktar tepki alımı yaşarken, faiz artırım yörüngesine ilişkin yatırımcıların çekimserlikleri sonrasında dar bir aralıkta işlem gördü.

Buna göre, ons altın TSİ 12:00 itibarıyla 1.996,75 dolardan işlem görürken, gram altın 1247,79 lira seviyesinden fiyatlandı.

Kapalı Çarşı'da gram altın fiyatı ise %0,88 artışla 1371 liraya kadar çıktı. 

City Index analisti Matt Simpson ise yatırımcıların zayıf ABD ekonomik verilerinin ortasında altın varlıklarını elden çıkarmak konusunda isteksiz göründüğünü ancak ticaret koşullarının dalgalı seyretmesi sebebiyle ons altının 1.950 dolara doğru bir gerileme gösterebileceğini söyledi.

Salı günü açıklanan verilere göre ise ABD'de tüketici güveni nisan ayında son dokuz ayın en düşük seviyesine gerilerken, geleceğe ilişkin endişeler artarak ekonominin bu yıl resesyona girme riskini daha da artırdı.

Resesyon korkuları altın fiyatlarını destekleme eğiliminde bulunurken Simpson, cuma günkü kişisel tüketim harcamaları verisinin görüntüyü daha da netleştirebileceğini söyledi.

Cuma günü açıklanacak olan çekirdek PCE endeksi dışında yatırımcılar ise altın fiyatlarının kısa vadeli seyri hakkında fikir sahibi olabilmek için perşembe günü açıklanacak olan ABD üç aylık gayrisafi yurtiçi hasıla verisini bekleyecek.

Bu verilerin ardından piyasalar ise Fed'in Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısını ve faiz kararının ardından Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarını yakından takip edecek.

Piyasa katılımcıları bugün itibarıyla Fed'in 2-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği toplantıda faiz oranlarının 25 baz puan artırılmasına %78,70 ihtimal veriyor.

Tıklayın: Altın 2 kanal arasında önemli bir karar arifesinde

Tıklayın: İlk çeyrekte çeyrek altın üretimi %273 artışla rekor kırdı

REKLAMI KAPAT X