Altın fiyatları, dolar kurunun etkisiyle yükselişte

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatları, dolar kurunun etkisiyle yükselişte
Doviz.com
24.04.2019 16:33

Yurt içinde Altın fiyatları Dolar kurunun etkisiyle yükselişte

ABD ve Çin arasındaki ticaret müzakereleri ve Çin’deki iyimser verilerle düşüşe geçen Ons Altın, son haftada ABD’de şirket karlarının beklentilerden iyi gelmesi ve hem hisselerdeki hem de dolardaki güçlenme ile yıl içi tüm kazançlarını sildi.

2019’a 1,280$ üzerinde başlayan ve yıl içinde 1,347$ seviyesine çıkan kıymetli metal aylık bazda Şubat itibariyle düşüşe geçti ve Mart ayının ardından Nisan ayında da değer kaybını sürdürdü. Haftalık bazda 4 hafta üst üste gerileyen altın, 5. haftada da düşüşüne devam ediyor.

Dün 1,266$ seviyesine gerilemesinin ardından bugün 1,275$ seviyesine hafif yükseliş yaşayan altın, dolar baskısı ile zayıf seyrini koruyor. ABD Dolar Endeksi dün 97,80’e yükselerek son 22 ayın zirvesine çıkmasının ardından bugün 97,70 yakınında alıcılı işlem görüyor.

Altın tarafındaki düşüşe karşın yurt içinde USD/TRY kurunun 5,89’a yükselerek 15 Ekim sonrası zirveyi görmesi ile Gram Altın tarafında istenen gerileme yaşanamıyor. Dün dolar kurunun 5,83 yakınında dar bantta işlem görmesi ve onsun ise 26 Aralık sonrası en düşük seviyeye gerilemesi gramın 237 TL'ye gerilemesini sağladı, ancak kurun bugün tekrar yükselişe geçmesi ve onsun da 1,275$ seviyesine çıkması ile gram tekrar 240 TL’ye yükseldi. Gram altında 242 ve 246 TL en yakın direnç seviyeleri olarak izlenirken 250 TL ise kritik seviye olarak takip ediliyor. Dolar kurunun 6,0 TL’ye doğru yükselişine devam etmesi durumunda zayıf onsa karşın gramda 242 TL üzerine hareketler görülebilir.

Haftanın devamında yurt içinde PPK toplantısı ABD kanadında ise ilk çeyrek GSYİHrakamları en önemli gelişme olarak takip ediliyor. TCMB’nin faiz değişimine gitmemesine karşın yurt içi risklere vurgu yapması TL’de baskı oluşturabilir. ABD’de ise ilk çeyrek büyümenin %2,2 beklentisini gerçekleştirmesi durumunda ülke ekonomisine dair iyimser algı artabilir ve dolar tarafındaki güçlenme devam edebilir. Bu olasılıkta gram ve kur tarafında yükselişler yaşanabilir.

REKLAMI KAPAT X