Altın fiyatları güçlü dolar karşısında baskılanmaya devam ediyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Altın fiyatları güçlü dolar karşısında baskılanmaya devam ediyor
Doviz.com
26.09.2022 16:20

Piyasalarda altın fiyatları yirmi yılın en yüksek seviyesine ulaşan dolar karşısında baskılanmaya devam ediyor.

Ons altın saat 16:15 itibarıyla yüzde 0,08 yükselişle ons başına 1.644,81 dolar seviyesine ulaştı.

Gram altın, dolar endeksinde gerçekleşen yükselişe rağmen ons altındaki genel düşüş sebebiyle yüzde 0,25 yükselişle 975,58 lira seviyesinden yatay olarak işlem görüyor. 

COMEX altın vadeli işlemleri ise yüzde 0,18 düşüşle 1,652,85 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Altın fiyatları pazartesi günü uluslararası piyasalarda güçlenen dolar ve merkez bankalarının faiz artışlarıyla birlikte 2 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Yirmi yılın en yüksek seviyelerinde bulunan dolar endeksinin 114 seviyesine kadar çıkmasıyla, ABD Merkez Bankası'nın açık bir şekilde şahin bir görünüm çizmesi nedeniyle 1650 dolar psikolojik seviyesinin altında işlem görmeye devam ediyor.

Başta ABD ve İngiltere’nin faiz oranlarını artırmasının ardından diğer merkez bankalarının da faiz artışına gitmesi altın fiyatları üzerindeki satış baskısını doğrudan artırdı. 

Küresel olarak merkez bankalarının enflasyonu dizginlemek için büyümeyi riske ettiği bir ortamda faiz getirisi olmayan altın fiyatlarına yatırımcıların ilgisi de giderek azaldı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın yıl sonu yüzde 2 enflasyon hedefine bağlı olarak daha fazla sıkılaşmaya işaret etmesiyle altın fiyatları üzerindeki baskının kısa vadede geçmesi piyasalar tarafından beklenmiyor.

REKLAMI KAPAT X