Altın fiyatları iki gün süren kayıpların ardından yükselişe geçti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatları iki gün süren kayıpların ardından yükselişe geçti
Doviz.com
18.04.2023 10:20

Altın fiyatları, cuma günü başlattığı düşüş hareketini dün de sürdürdükten sonra iki seanslık gerilemenin ardından salı günü yükselişe geçti.

Gram altın, bugün saat 10:15 itibarıyla %0,38 artışla 1.247,51 TL seviyesinden işlem görüyor.

Ons altın %0,24 artışla ons başına 1.999,93 seviyesinden işlem görüyor.

OCBC FX stratejisti Christopher Wong, altın fiyatlarının belirli bir bantta işlem gördüğünü belirterek, "Son zamanlardaki keskin hareketler ve bu hafta rehberlik edecek çok az veri olması göz önüne alındığında, ons altının 1.980-2.020 dolar aralığında konsolide olmasını beklemeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

ABD’den gelen veriler ise Fed'in mayıs toplantısında faiz artırımına gideceği yönündeki beklentileri güçlendirmişti.

Buna göre, imalat faaliyetlerinin son beş ayda ilk kez arttığını gösteren verilerin ardından altın fiyatları cuma günü yaşadığı değer kayıplarını pazartesi günü derinleştirmişti.

Bu verinin ardından CME FedWatch aracı da piyasaların mayıs ayında 25 baz puanlık bir artış ihtimalini %84,1 olarak fiyatladığını gösterdi.

Altın enflasyona ve ekonomik belirsizliklere karşı bir koruma aracı olarak görülürken, yüksek faiz oranları getirisi olmayan külçenin cazibesini azaltma eğiliminde bulunuyor.

Küresel piyasalar ise Fed’in 2-3 Mayıs'taki toplantısı öncesinde 22 Nisan'dan itibaren sessizlik (blackout) dönemine girecek Fed yetkililerinden gelecek sözlü yönlendirmeleri bekliyor.

OANDA analisti Edward Moya, konuyla ilgili paylaştığı bir notunda, piyasada çok fazla siyasi, jeopolitik ve merkez bankası riski olduğunu belirterek, “Değerli metalin rekor bölgeye doğru ilerlemesi için birkaç riskin birlikte ortaya çıkması gerekiyor.” dedi.

REKLAMI KAPAT X