Altın fiyatlarında ABD enflasyon verisi öncesi ılımlı düşüş

Okuma Süresi: 1 Dakika
Altın fiyatlarında ABD enflasyon verisi öncesi ılımlı düşüş
Doviz.com
12.03.2024 14:49

Altın fiyatları, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını ne zaman düşürmeye başlayabileceğine dair ipuçları aradığı bir dönemde, ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinin hemen öncesinde ılımlı bir düşüş yaşıyor.

Dün altının ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan gram altın, günü yüzde 0,5 yükselişle 2 bin 247 liradan tamamladıktan sonra yeni güne düşüşle başladı. Bu düşüşün ardından kayıplarını artıran gram altın, saat 14.45 itibarıyla yüzde 0,36 düşüşle 2 bin 238 liradan işlem gördü.

Dün yükseliş eğilimini üst üste 9'uncu işlem gününe taşıyarak günü yüzde 0,2 artışla 2 bin 183 dolardan tamamlayan ons altın ise şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,49 altında 2 bin 172 dolardan kendisine alıcı buldu.

Piyasalarda gözler ABD enflasyonunda

Analistler ise bugün TSİ 15.30’da açıklanacak ABD enflasyon verilerinin emtia fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu belirterek, verinin küresel çapta piyasa katılımcılarının odağında olduğunu söyledi. Öte yandan analistlere göre verinin ardından tahvil piyasalarındaki gidişat da altın fiyatlarının kısa vadeli seyri üzerinde etki yaratabilmesi sebebiyle piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

Analistler ilerleyen saatlerde açıklanacak veriye ilişkin ise Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) şubatta aylık bazda yüzde 0,4, yıllık bazda ise yüzde 3,1 artmasının beklendiğini bildirdi.

İLGİLİ ANALİZ Altın kısa vadeli hedefine nokta atışı ulaştı Altın, geçtiğimiz hafta yükseliş anlamında ciddi ataklar yaptıktan sonra haftayı son derece kuvvetli bir yükselişle kısa vadeli hedefine nokta atışı temasla kapattı.
İLGİLİ HABER Kuyumculardan altın yatırımcısına uyarı Kuyumcular, ucuz diye tercih edilerek alınan kesme altının daha sonra bozdurulmak istendiğinde sıkıntı oluşturabileceğine dikkati çekerek, altın yatırımında mutlaka sertifika alınması uyarısında bulundu.
REKLAMI KAPAT X