Altın fiyatlarında ABD verisi öncesi ılımlı geri çekilme

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatlarında ABD verisi öncesi ılımlı geri çekilme
Doviz.com
26.06.2024 14:54

Altın fiyatları, Fed yetkililerinden gelen mesajlar ile Fed'in faiz indirimine ilişkin ipucu verebilecek PCE verisi öncesinde ılımlı bir gerileme yaşıyor.

Ons altın, yüzde 0,28 düşüşle 2 bin 313 dolardan işlem görürken; değeri dolar/TL ve ons altın ile hesaplanan gram altın ise yüzde 0,36 düşüşle 2 bin 443 TL'den fiyatlanıyor. Bir önceki günü 4 bin 78 liradan tamamlayan çeyrek altın ise bugün 4 bin 60 TL'den kendisine alıcı buluyor.

Piyasalar ise altın fiyatlarındaki ılımlı gerilemenin ortasında faiz indirimi için önemli bir gösterge olabilecek öncü ABD enflasyon verisiyle birlikte Fed yetkililerinden gelen açıklamaları yakından takip ediyor.

Bu kapsamda son olarak Fed yetkilisi Michelle Bowman, politika faizini "bir süre" sabit tutmanın enflasyonu kontrol altına almak için muhtemelen yeterli olacağı görüşünü yinelemiş, ancak gerekirse borçlanma maliyetlerini artırabileceklerinin de sinyalini vermişti.

Yetkililerin faiz indirimleri konusunda sabırlı olma mesajları sonrasında altın fiyatları üzerindeki baskı ise artış gösterdi.  

BofA'dan ons altın için tahmin

Geçtiğimiz günlerde ABD'li Bank of America (BofA) ise altın fiyatlarına ilişkin son tahminini açıklamıştı.

Bank of America analistleri, altın fiyatının önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde ons başına 3 bin dolara ulaşacağını öngörmüştü. Bu tahmin ise altın fiyatlarında yüzde 30'a yakın artış beklendiğine işaret etmişti.

Ancak yükseliş yönlü beklentilere rağmen Fed’in para politikasında atacağı adımlar altın fiyatları üzerinde temel katalizör olmayı sürdürecek.

Bu sebeple yatırımcılar da cuma günü açıklanacak ve Fed’in faiz patikasına ilişkin ipucu verebilecek veriyi beklemeye devam edecek.

İLGİLİ ANALİZ Gram altın için kritik 2 hafta Gram altının teknik grafiği son derece önemli bir 2 haftalık karar sürecine girildiğine işaret ediyor.
REKLAMI KAPAT X