Altın fiyatlarında tahvil baskısı geri döndü

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatlarında tahvil baskısı geri döndü
Doviz.com
05.09.2023 12:07

Altın fiyatları salı günü ABD’de tahvil getirilerin artması sonrasında geri çekilme kaydetti. Ancak yatırımcıların bu ay faiz oranlarında duraklama beklemesi, geri çekilmenin sınırlı kalmasına sebep oldu.

Ons altın, haftanın ikinci işlem gününde TSİ 12.00'de %0,27 düşüşle 1.933,08 dolardan işlem görürken; gram altın ise %0,17 düşüşle 1.665,53 lira seviyesinden fiyatlandı.

Metals Focus’tan Harshal Barot, altın fiyatlarının seyri için "2024'te faiz indirimlerinin gelip gelmeyeceğini ya da ne ölçüde geleceğini" görmeyi beklediğini söyleyerek, ABD faizlerinin daha uzun süre yüksek kalma olasılığının altın fiyatlarındaki yükselişi kontrol altında tutacağını belirtti.

Son ABD ekonomik verileri ise enflasyon ve resesyon endişelerinin bir miktar azalmasıyla yumuşak iniş senaryosu beklentilerini desteklemiş ve Fed'in faiz oranlarını daha fazla yükseltmek zorunda kalmayabileceği ihtimalini güçlendirmişti.

Bu beklentiler ise altın fiyatlarındaki değer kayıplarının sınırlı kalmasına destek oldu.

Yatırımcılar ise bu gelişmelerin ardından Fed yetkililerinin FOMC toplantısından önce yapacağı konuşmaları beklemeye başladı.

CME FedWatch aracına göre piyasalar, Fed yetkililerinin konuşmaları öncesinde, Fed'in bu ayki toplantısında faizleri değiştirmeme ihtimalini %93, yılın geri kalanında ise faizlerin mevcut seviyelerde kalma ihtimalini yaklaşık %60 olarak görüyor.

Kaynak: CME FedWatch Tool

NAB Commodities Research ise konuyla ilgili bir notunda, faiz indirimlerine olan inancın artmasıyla, altın fiyatlarının toparlanmasının beklendiğini söyleyerek, fiyatların bu yılın son çeyreğinde ons başına ortalama 1.968 dolara doğru yükselebileceğini öngördü.

İLGİLİ ANALİZ Altın fiyatları kısa vadeli yükselen kanal oluşturdu Yoğun veri gündemine sahip geçtiğimiz haftayı ons altın 1939,9 USD seviyesinden kapattı. Böylelikle ons altın kısa vadeli grafiğinde de muntazam bir yükselen kanal oluşturdu.
REKLAMI KAPAT X