Altın fiyatlarında temkinli seyir

Okuma Süresi: 1 Dakika
Altın fiyatlarında temkinli seyir
Doviz.com
06.07.2023 11:34

Altın fiyatları perşembe günü dar bir aralıkta ılımlı bir yükseliş sergilerken; yatırımcılar, Fed’in faiz kararlarını etkileyebilecek bir dizi ABD ekonomik verisini bekliyor.

Buna göre finans piyasalarında bugün saat 11.30 itibarıyla ons altın 1.917 dolar seviyesinden, gram altın ise 1.609 TL ile zirve seviyesinden işlem gördü.

Dolar endeksi ise ılımlı bir düşüşle, altını denizaşırı alıcılar için daha cazip hale getirdi.

IG stratejisti Yeap Jun Rong, yılın başına kıyasla faiz indirimi beklentilerinin azalmasının altın fiyatlarında bir miktar gevşemeye neden olduğunu belirterek, “Bir dizi iş gücü piyasası verisi yakından izlenecek, ancak piyasalar hala ücret baskılarının devam ettiğini düşünüyor.” dedi.

Yatırımcılar ise ABD istihdam verileri öncesinde dün yayımlanan Fed tutanaklarını inceledi.

Buna göre tutanaklarda, Fed’in daha fazla faiz artışına açık kapı bıraktığı görüldü.

İLGİLİ HABER Fed'in toplantı tutanakları yayımlandı: Daha fazla faiz artışı vurgusu yapıldı Fed'in faiz oranının sabit tutulduğu son toplantıya ait tutanaklar, bazı Fed yetkililerinin ilerleyen toplantılarda daha fazla faiz artırımına sıcak baktıklarını ortaya koydu.

Faiz artışı beklentileri ise yaşadığı düşüş sonrasında tepki yükselişi sergileyen ons altının yükseliş hızını yavaşlattı.

Yatırımcılar bu gelişmelerin ardından temmuz ayında 25 baz puanlık bir faiz artırımı ihtimalini %91 olarak fiyatlamaya başladı.

Reuters teknik analisti Wang Tao ise spot altının ons başına 1.914 dolardaki desteği yeniden test edebileceğini, bu seviyenin altına inilmesi durumunda ise 1.903-1.909 dolar aralığına düşme ihtimalinin yüksek olduğunu öngördü.

Bu gelişmelerin ardından piyasaların odağı cuma günü TSİ 15.30’da açıklanacak ABD Tarım Dışı İstihdam verisine çevrildi.

İLGİLİ ANALİZ Altın, Tarım Dışı İstihdam verisini bekliyor Altın fiyatları için bu hafta cuma günü açıklanacak olan ABD Tarım Dışı İstihdam verisi başlı başına volatilite kaynağı olacak. Buna göre, açıklanacak veri öncesinde kritik destek bölgesinden dönüş alan ons altının ve dolar/TL'nin desteğiyle rekor seviyelere çıkan gram altının, Tarım Dışı İstihdam verisini bekleme moduna geçtiğini söyleyebiliriz.
REKLAMI KAPAT X