Altın yatırımcısı ABD büyüme verisi öncesinde çekimser kaldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Altın yatırımcısı ABD büyüme verisi öncesinde çekimser kaldı
Doviz.com
22.12.2022 10:21

Altın yatırımcısı ABD'den gelecek ekonomik büyüme verisi öncesinde çekimser kalırken, altın fiyatları güne yatay bir başlangıç yaptı.

Gram altın, bugün saat 10:15 itibarıyla %0,04 artışla 1.088,99 TL seviyesinden işlem görüyor.

Ons altın, %0,01 düşüşle ons başına 1.813,83 seviyesinden işlem görüyor.

COMEX altın vadeli işlemleri, %0,07 düşüşle ons başına 1.824,10 seviyesinden işlem görüyor.

Altın fiyatları, Japonya Merkez Bankası'nın beklenenden daha az güvercin bir tutum sergilemesiyle gerileyen dolar endeksinin de desteğiyle yükselişe geçmişti.

Dolar endeksi ayrıca, ABD enflasyonunun zirve yaptığına dair artan bahisler nedeniyle de değer kaybını sürdürdü. Bu, Fed'in daha yavaş bir faiz artırım yolunu seçebileceğine işaret etti.

Piyasalar ise üçüncü çeyrek için revize edilmiş ABD GSYH verilerini bekliyor. Ön okumalar ekonominin eylül çeyreğinde beklenenden daha iyi bir şekilde %2,9 büyüdüğünü gösterirken, analistler günün ilerleyen saatlerinde yapılacak ilk revizyonda rakamın aynı kalmasını bekliyor.

Ancak ülkede enflasyon hala Fed'in yıllık hedef aralığının oldukça üzerinde bulunuyor ve bu da merkez bankasının enflasyonu kontrol altına almak için politikayı daha da sıkılaştırması gerektiğine işaret ediyor.

Analistler, gelişmiş piyasalarda artan faiz oranlarının ardından Japonya Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası'nın da şahin mesajlar vermesiyle birlikte önümüzdeki aylarda altın fiyatları üzerindeki baskının artabileceğini belirtiyor.

Diğer değerli metallerde ise perşembe günü karışık bir görünüm hakim oldu.

Spot gümüş %0,63 düşüşle 23,82 dolara inerken; Platin %0,01 artışla 1.002,31 dolara, paladyum ise %1,68 artışla 1.722,69 dolara çıktı.

REKLAMI KAPAT X