Altın yatırımcısı Powell'ın konuşmasını bekliyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın yatırımcısı Powell'ın konuşmasını bekliyor
Doviz.com
10.01.2023 10:45

Altın salı gününe sınırlı bir yükselişle başlarken, yatırımcılar Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugün gerçekleştireceği konuşmadan gelebilecek mesajları beklemeye başladı.

Gram altın bugün saat 10:45 itibarıyla %0,12 artışla 1.130,37 TL seviyesinden işlem görüyor.

Ons altın %0,06 artışla ons başına 1.872,34 seviyesinden işlem görüyor.

COMEX altın vadeli işlemleri %0,10 düşüşle ons başına 1.876 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi ise %0,06 artışla 103,2555 seviyesinden işlem görüyor.

Son zamanlarda yükselişini hızlandırarak yeni rekorlar kıran altın fiyatları salı gününe yatay bir başlangıç yaptı.

Altın fiyatlarının yatay seyrinde, yatırımcıların Powell'ın TSİ 17:00'da yapacağı konuşmanın beklenmesi etkili oldu.

Yatırımcılar ayrıca Fed'in politika duruşu hakkında daha fazla ipucu almak için perşembe günü açıklanacak olan ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerini de beklemeye başladı.

Analistler ise altın fiyatlarının 1.875 dolar seviyesinde kilit bir dirençle karşılaştığını, Fed Başkanı Powell'ın bugün yapacağı konuşmada şahin bir ton kullanmasının altın fiyatlarında kısa vadeli bir miktar kar alımına neden olabileceğini söyledi.

Ancak analistler, ABD enflasyon verisinde daha yavaş faiz artışlarını destekleyecek olası bir aşağı yönlü sürprizle karşılaşılması durumunda altın fiyatları için yukarı yönlü bir hareketin devam edebileceğini de vurguladı. 

Pazartesi günü San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, yaklaşan Fed toplantısında 50 baz puan ya da 25 baz puanlık bir faiz artışının mümkün olduğunu söylerken; Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, faiz oranlarının 2024'e kadar daha yüksek kalmasının uygun olduğunu belirtti.

Dünya Altın Konseyi ise hafif bir resesyona ilişkin beklentilerin fiyatlanmaya başladığını ancak daha şiddetli gerçekleşebilecek bir resesyonun altın fiyatları üzerinde olumlu bir etki yaratabileceğini söyledi.

REKLAMI KAPAT X