Altında ABD bekleyişi başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altında ABD bekleyişi başladı
Doviz.com
11.09.2024 12:50

Altın fiyatları bugün ABD’de açıklanacak enflasyon verileri öncesinde yatırımcıların pozisyonlarını yeniden ayarladığı bir dönemde 2 bin 500 dolar seviyesinin üzerinde kalmayı başardı.

Altın fiyatları, ABD başkan adaylarının karşı karşıya geldiği münazaranın ardından yükselirken, yatırımcılar ise dikkatlerini bugün açıklanacak ABD tüketici enflasyonuna çevirdi.

Dün gece ABD başkan adayları Kamala Harris ile Donald Trump karşı karşıya gelmiş, iki başkan adayının farklı planlar sunduğu münazarada bu durum 2024 seçimlerine ilişkin belirsizliği artırmıştı.

Münazaranın ardından ABD hisse senedi vadeli işlemleri gerilerken altın fiyatları ise yükselişe geçmişti.

İLGİLİ HABER Trump ve Harris canlı yayında ilk kez karşı karşıya geldi ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, Demokrat aday Harris ile Cumhuriyetçi aday Trump, ABC News kanalında yayınlanan ve yaklaşık 1,5 saat süren canlı yayında karşı karşıya geldi.

Enflasyon bekleyişi

Yatırımcılar ise altındaki son hareketliliğin ortasında düşük faiz oranların sabit getirisi olmayan külçe altın tutmanın fırsat maliyetini azaltması sebebiyle bugün açıklanacak ABD Tüketici Fiyat Endeksi verilerini beklemeye başladı.

Veri öncesinde CME FedWatch aracı, piyasaların şu anda Fed'in 17-18 Eylül toplantısında 25 baz puanlık bir ABD faiz indirimi olasılığını %69, 50 baz puanlık bir indirim olasılığını ise %31 olarak fiyatladığını gösteriyor.

Reuters anketine göre ise ağustos ayı TÜFE'sinin bir önceki aya göre değişmeyerek aylık %0,2 artması bekleniyor.

Analistler ise verinin açıklanma saatinde oluşabilecek volatiliteye karşı uyarıda bulunuyor.

İLGİLİ ANALİZ Konsolide olan altın fiyatları için kritik seviyeler Ons altın son dönemde zayıf bir seyir izlemekle birlikte, zirve seviyede konsolide olmaya başlamış görünüyor. Bu görünüm altında yatırımcılar için kritik destek ve direnç seviyeleri yakından inceleyelim.

Altın fiyatlarında son durum

Merkez bankası alımları ve güvenli liman talebiyle altın fiyatları bu yıl şimdiye kadar %21 değer kazanarak emtia piyasasında en fazla kazandıran varlıklar arasında yer almıştı.

Yıl genelindeki kazançların ortasında ise bugün açıklacanak veri öncesinde saat 12.30 itibarıyla ons altın 0,28 artışla 2 bin 523 dolardan, gram altın 0,28 artışla 2 bin 760 liradan işlem gördü.

Kapalıçarşı'da ise güncel rakamlara göre çeyrek altın yüzde 0,49 artışla 4 bin 588 TL'ye, Cumhuriyet altını ise yüzde 0,46 artışla 18 bin 867 TL'ye satıldı.

İLGİLİ HABER Altın ve gümüş yılın ilk 8 ayında parladı Altın ve gümüşün ons fiyatı yılın 8 ayında yüzde 20'den fazla değer kazanarak emtia piyasasında en fazla kazandıran ürünler arasında yer aldı.
İLGİLİ HABER Tarih tekerrür eder mi?: Altında eylül sendromu 2017'den bu yana eylül aylarında ortalama yüzde 3,2 düşen altın, bu yılın eylül ayına da aşağı yönlü bir seyir ile başladı. Peki, bu yıl altında eylül sendromu aşılabilir mi? İşte altının seyri için yatırımcıların takip edeceği gelişmeler..
REKLAMI KAPAT X