Altında ABD enflasyonu öncesi temkinli seyir

Okuma Süresi: 1 Dakika
Altında ABD enflasyonu öncesi temkinli seyir
Doviz.com
15.05.2024 14:37

Altın, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz rotasına ışık tutabilecek ABD'nin enflasyon verileri öncesinde temkinli bir seyir izliyor.

Altın, mart ve nisan aylarında art arda rekorlar kırdığı sert yükselişin ardından son birkaç haftadır oldukça dar bir aralıkta işlem görüyor. Merkez bankası alımları, artan jeopolitik riskler ve Çin'deki tüketici talebinin desteklediği kazanımlarla bu yıl genelinde ise altın yaklaşık yüzde 14 artış kaydetti.

Bugün ABD’de açıklanacak tüketici fiyat endeksi öncesinde altın ons başına 2.363 dolar seviyesinde yatay seyrederken; ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 2.455 TL seviyesinden işlem görüyor.

Verilerin, ABD'deki temel enflasyonun muhtemelen altı aydan beri ilk kez nisan ayında yumuşadığını göstermesi beklenirken, söz konusu verilerin bu yıl faiz indirimi ihtimalini desteklemesi bekleniyor.

Dün ABD'de açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) nisanda aylık bazda yüzde 0,5 ile beklentilerin üzerinde artarken, yıllık bazda yükseliş yüzde 2,2 ile beklentiler dahilinde gerçekleşmişti.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ise söz konusu verinin ardından yaptığı açıklamada, ÜFE'de manşet verilerin yüksek olduğunu ancak önceki verilerin aşağı yönlü revize edildiğini belirterek, verileri "karışık" olarak nitelendirmişti.

İLGİLİ HABER Fed Başkanı Powell'dan enflasyonda "sabır" çağrısı ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ülkedeki enflasyon verilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede merkez bankasının sabırlı olması ve yüksek faiz oranlarının çalışmasına izin vermesi gerektiğini söyledi.
İLGİLİ ANALİZ Altında teknik göstergeler ne anlatıyor? Ons altın tarafında tepki yükselişlerinin görüldüğü bu günlerde, teknik grafiğe daha yakından bakarak oluşan hareketin bize ne anlatmaya çalıştığına odaklanacağız.
REKLAMI KAPAT X