Altında yeni rekor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Altında yeni rekor
Doviz.com
12.09.2024 16:30

Altının ons fiyatı ABD'de açıklanan verilerin ardından değişen Fed beklentilerinin etkisiyle 2.542 dolara kadar yükselerek rekor tazeledi.

Eylül ayına düşüş ivmesiyle başlayan altın fiyatları, ABD'de açıklanan verilerin ardından yeniden yükselişe geçti.

Buna göre ons altın haftanın dördüncü işlem gününde ons başına 2.542 dolara kadar yükselerek rekor tazeledi.

Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın ise 2.771 TL seviyesine kadar yükseldi.

Dün açıklanan verilere göre ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ağustosta aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda yüzde 2,5 ile beklentilere paralel artış kaydetmişti.

Değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE ise ağustosta aylık yüzde 0,3 ile yüzde 0,2’lik beklentinin üzerine çıkmıştı.

ABD'de bugün açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ise ağustosta aylık bazda yüzde 0,2 ile beklentilerin üzerinde, yıllık bazda ise yüzde 1,7 ile beklentilere paralel yükseldi.

Söz konusu veriler ise Fed'in önümüzdeki hafta büyük bir faiz indirimi yapmasına yönelik beklentileri zayıflattı.

Ancak piyasalar yıl genelinde Fed'in 100 puana kadar faiz indirimi yapabileceğini fiyatlamaya başladı. Bu durum ise sabit getirisi olmayan altın fiyatlarının yükselişine hız kazandırmasına yol açtı.

İLGİLİ HABER ABD enflasyonu Fed beklentilerini değiştirdi: Dolar kuru 34 liranın altına geriledi ABD’de çekirdek enflasyonun aylık bazda beklenenden yüksek gelmesiyle birlikte Fed’e ilişkin faiz indirimi beklentileri de yeniden değişti.
İLGİLİ ANALİZ Konsolide olan altın fiyatları için kritik seviyeler Ons altın son dönemde zayıf bir seyir izlemekle birlikte, zirve seviyede konsolide olmaya başlamış görünüyor. Bu görünüm altında yatırımcılar için kritik destek ve direnç seviyeleri yakından inceleyelim.
REKLAMI KAPAT X