Altında yıl sonu beklentisi ne yönde? Kapalıçarşı esnafı yorumladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
26.09.2023 17:05

Geçtiğimiz hafta Fed yetkililerinden gelen şahin mesajların etkisiyle haftaya temkinli bir seyir ile başlayan altın fiyatlarında gerileme sürüyor. Peki uzmanlar altın fiyatlarına yönelik ne söylüyor?

Küresel piyasalarda güçlenen ABD dolarının etkisi ile ons bazında altın fiyatlarında bir miktar gerileme yaşanırken, ons altındaki gerileme ise Kapalıçarşı’da da etkilerini gösteriyor.

Buna göre ons altın TSİ 16.34 itibarıyla %0,55 düşüşle 1.905,51 dolardan işlem görürken; gram altın ise %0,35 düşüşle 1.670,39 lira seviyesinden fiyatlanıyor.

Kapalıçarşı’da gram altın ise %0,41 düşüşle 1709,38 lira seviyesinden alıcıları ile buluşuyor.

CMC Markets analisti Michael Hewson ise ABD dolarının bir kez daha ön plana çıkması sonrasında ons altın fiyatlarının son zamanlardaki zirvelerine dönmekte zorlanabileceğinin altını çiziyor.

Kapalıçarşı esnafı altında yükseliş bekliyor

Altın fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kapalıçarşı esnafı Engin Baş ise altının ons fiyatının uzun zamandır 1900 dolar civarında olduğunu belirterek, yıl sonuna ilişkin beklentisini şöyle aktardı: 

“Gram altın şu anda 1676 liradan satılıyor. Bu seviyeler çok düşük. Yıl sonunda altında bu rakamları göremeyebiliriz. Altının yıl sonuna doğru yükselmesi bekleniyor. İç piyasada altına her zaman talep oluyor.”

İLGİLİ ANALİZ Altın yatırımcıları hangi grafikleri nasıl takip etmeli? Altın, geçtiğimiz haftayı net bir yön tayini olmadan kararsız bir şekilde atlattı. Her ne kadar yukarı ve aşağı yönde volatilite yüksek olsa da haftalık kapanış itibarıyla fiyatlarda önemli bir değişiklik olmadı. Bu yazımızda ise haftaya başlarken altın yatırımcısının takip edeceği grafikleri ve bu grafikleri nasıl takip edeceklerini inceleyeceğiz.
REKLAMI KAPAT X