Altında yön arayışı: Kapalı Çarşı güncel altın fiyatları

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altında yön arayışı: Kapalı Çarşı güncel altın fiyatları
Doviz.com
10.10.2023 17:13

Altın fiyatları, İsrail-Filistin gerginliğinden fayda bularak bir haftadan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra yaklaşan ABD enflasyon raporu öncesinde bir miktar gerileme kaydetti.

İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışmaların ekonomik etkisi, altın fiyatları üzerinde de kendini gösteriyor.

Buna göre İsrail ve Filistin arasındaki gerginliğin kapsamının yayılacağı endişesi, altın fiyatlarının pazartesi günü yaklaşık %1,6 artışla beş ayın en büyük bir günlük yükselişini gerçekleştirmesine destek oldu.

Böylelikle ons altın 1863 dolara kadar çıkarken, gram altın ise 1658 lira seviyesine ulaştı. Bu seviyelerin ardından yaklaşan ABD enflasyon raporu öncesinde bir miktar geri çekilen ons altın bugün yüzde 0,35 gerilerken, gram altındaki kayıp ise yüzde 0,25 oldu.

İLGİLİ ANALİZ İsrail gerginliğine altın nasıl tepki verebilir? Geçtiğimiz haftayı önemli bir destek seviyeden tepki alarak 1832 USD seviyesinden kapatan ons altının, hafta sonu İsrail’de yaşanan gelişmelerden sonra nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu. Bu sorunun yanıtını ise ons altının Rusya-Ukrayna savaşına verdiği tepkiye göre cevaplandırmaya çalışacağız.

Kuyumcu esnafından altın fiyatlarına ilişkin değerlendirme

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar da bu dönemde altının yatırımcılar için güvenli liman olarak öne çıktığını belirtti.

Buna göre Yaşar, altının ons fiyatının yılbaşından sonra 2 bin - 2 bin 500 dolar seviyelerine ulaşabileceğini öngörerek, tarih boyunca dünyanın dört bir yanında altının güvenli bir liman olarak kabul edildiğini vurguladı.

Yaşar ayrıca altının kısa süreli yatırımlarda hızlı kazanç sağlamasa da orta ve uzun vadede yatırımcısını koruyacağını öne sürdü.

İLGİLİ MAKALE 7 maddede altın neden yükselir? 7 maddede altın neden yükselir?

Kapalı Çarşı'da gram altın ne kadar?

İsrail ve Filistin arasındaki gerilim, etkisini Kapalı Çarşı'da da gösterdi. Buna göre Kapalı Çarşı'da gram altın haftaya yükseliş ile başladıktan sonra bankalarası piyasada yaşanan düşüşe rağmen yükselişini sürdürdü. Böylelikle gram altın Kapalı Çarşı'da 1733,82 TL seviyesinden fiyatlandı.

Gram altın ayrıca bugün saat 16.45 itibarıyla son 24 saat içerisinde yüzde 0,94, son bir haftada ise yüzde 3,72 artış kaydederek diğer yatırım araçları arasında da dikkat çekti.

Kapalı Çarşı'da çeyrek altın ise dünü 2808,40 lira seviyesinde noktaladıktan sonra bugün 2835,71 liradan fiyatlanıyor.

Yarım altın da dünü 5616,79 liradan tamamladıktan sonra 5674,16 lira seviyesinden işlem görüyor.

Cumhuriyet altını ise dünü 11545 lira seviyesinde noktaladıktan sonra bugün 11633 liradan fiyatlanıyor. Cumhuriyet altını geçtiğimiz haftayı 11344 lira seviyesinden tamamlamıştı.

REKLAMI KAPAT X