BofA'dan ons altın için yeni tahmin

Okuma Süresi: 1 Dakika
BofA'dan ons altın için yeni tahmin
Doviz.com
24.06.2024 16:48

Bank of America (BofA), ticari olmayan altın talebi ve Fed'in faiz indirimi beklentileri doğrultusunda altının ons fiyatının önümüzdeki 12 ila 18 ayda 3 bin dolara ulaşacağını öngördü.

Altın fiyatları uluslararası piyasalarda 2 bin 326 doların üzerinde seyrederken ABD'li Bank of America’dan (BofA) altın fiyatlarına ilişkin yeni tahmin geldi.

CNBC-e’de yer alan habere göre Bank of America analistleri, altın fiyatının önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde ons başına 3 bin dolara ulaşacağını öngördü. Bu tahmin ise altın fiyatlarında yüzde 30'a yakın artış beklendiğine işaret etti.

Altındaki artışın ticari olmayan talebin artmasına bağlı olduğunu belirten analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indiriminin bunu tetikleyebileceğini ve fiziksel olarak desteklenen altın ETF'lerine girişlere ve daha yüksek işlem hacimlerine yol açabileceğini kaydetti.

Merkez bankası alımlarının da bir diğer faktör olduğuna işaret eden BofA analistleri, "Doların döviz portföylerindeki payını azaltmaya yönelik bir baskı muhtemelen daha fazla merkez bankasının altın alımını tetikleyecektir. Bu değişim, altının uzun vadeli bir değer deposu, enflasyona karşı koruma ve etkili portföy çeşitlendiricisi olma statüsünden kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ ANALİZ Ons altın cephesinde artan riskler: Takip edilmesi gereken yeni seviyeler Ons altın cephesinde yaşanan son fiyat hareketleri, risklerin arttığına işaret ediyor. İşte risklerin arttığı bu dönemde takip edilmesi gereken yeni seviyeler..
REKLAMI KAPAT X