Darphane altın üretiminde çift vardiyaya başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Darphane altın üretiminde çift vardiyaya başladı
Doviz.com
13.03.2024 11:28

Altın talebindeki güçlü artış sonrası elinde ziynet altını kalmayan birçok kuyumcu, son günlerde talepleri karşılayamamaya başladı. Bu durum ise Darphane’nin altın üretiminde çift vardiyaya geçmesine yol açtı.

Geçen hafta altın fiyatlarında meydana gelen artışın fiziki altın talebine yansıması, arz-talep dengesini de bozdu. Bu gelişmenin ardından birçok kuyumcunun altın bulamaması üzerine harekete geçen İstanbul Kuyumcular Odası ise Darphane Genel Müdürü ve yöneticileri ile bir araya geldi.

Konuyla ilgili Ekonomim'e konuşan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Darphane yönetiminin de sorunların farkında olduğunu belirterek toplantının ardından cuma ve cumartesi günleri Darphane’nin fazla mesai yaptığını, pazartesiden itibaren de üretimde çift vardiyaya geçildiğini söyledi.

Kapalıçarşı, Kuyumcukent, semt kuyumcuları ve iletişim halinde olunan Türkiye’nin diğer illerindeki kuyum işletmelerinde de benzer yoğunluk yaşandığını belirten Atayık, haziran ayında Kartal’daki fabrikanın devreye alınmasıyla kuyumcuların tüm altın taleplerinin karşılanabileceğini belirtti.

İLGİLİ ANALİZ Altında yükselen kanal hareketinin devamı mümkün mü? Ons altının içinde bulunduğu yükselen kanalın direncini test etmesi ile birlikte akıllara gelen ilk soru da bu kanal hareketinin devam edip etmeyeceği olmaktadır. Dilerseniz bu soruya birlikte cevap arayalım.

Yatırımlık altına yoğun talep

Tüketicilerin düğün/dernek ve özel talepleri dışında yatırım ürünlerine talebin fazla olduğunu belirten Atayık, bu durumun Darphane üretimine de yansıdığını söyledi.

Buna göre gram ve adet bazında altın üretiminde pandemi dönemi hariç her yıl bir önceki yıla göre yüzde 100 artış yaşanırken son verilere göre iki buçukluk ve beşlik gibi Cumhuriyet altını üretimi de şubat ayında 2 milyon 789 bin 487 adete çıkarak geçen yılın mayıs ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

İLGİLİ HABER Kuyumculardan altın yatırımcısına uyarı Kuyumcular, ucuz diye tercih edilerek alınan kesme altının daha sonra bozdurulmak istendiğinde sıkıntı oluşturabileceğine dikkati çekerek, altın yatırımında mutlaka sertifika alınması uyarısında bulundu.
İLGİLİ MAKALE Darphane Altın Sertifikası nedir? Fiziki altına dönüştürülebilir mi? Darphane Altın Sertifikası nedir? Fiziki altına dönüştürülebilir mi?
REKLAMI KAPAT X