Dolar endeksindeki yükseliş altın fiyatlarını baskılıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar endeksindeki yükseliş altın fiyatlarını baskılıyor
Doviz.com
05.10.2022 13:07

Dolar endeksinde görülen soğuma hareketinin ardından doların tekrar yükselişe geçmesiyle altın fiyatları üzerindeki satış baskısı yeniden arttı.

Ons altın, salı günü 13 Eylül'den bu yana en yüksek tepesi olan 1.729,53 seviyesine ulaşmıştı. Zirvesinden sonra ons altın fiyatı yeni günde saat 13:00 itibarıyla %1,15 düşüşle 1.706,47 seviyesinden işlem görüyor.

Gram altın, ons altın fiyatlarındaki düşüşle yüzde 1,09 gerileyerek 1.019,26 seviyesinden işlem görüyor.

COMEX ABD altın vadeli işlemleri ise 1.714,85 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi, haftanın başında değer kaybetmesinin ardından bugüne toparlanma çabası ile başladı ve yeniden yükselişe geçerek 110,79 seviyesine ulaştı.

Dolar endeksindeki güçlenme hareketi, hızlıca artan altını da baskılayarak, fiyatların geri çekilmesini sağladı.

Ancak yatırımcıların Fed’in gelecekte sergileyeceği politika duruşu hakkında daha fazla netlik görmeyi istemesi sebebiyle hala ons altın 1.700 dolar seviyesinin üzerinde bulunuyor.

Salı günü yapılan JOLTS açık iş sayısı anketi, ABD'deki açık iş ilanlarının ağustos ayında beklentilerden fazla düştüğünü gösterdi.

Bu veri merkez bankasının yüksek faiz oranlarıyla boğuşurken işgücü piyasasının resesyon içine girebileceğini göstermesi açısından önemli oldu.

Durgunluk beklentileri hala altına olan ilginin canlanması için en önemli faktör olarak göze çarpıyor.

Dünyanın en büyük altın yatırım fonu SPDR Gold Trust'ın varlıkları da salı günü 1,74 ton arttı.

Ancak Fed’in enflasyonu engellemek amacıyla faiz artışlarına nasıl devam edeceği konusu altın ve doların kısa vadeli yönü için en önemli konu olmayı sürdürüyor.

REKLAMI KAPAT X