Fed toplantısı ardından altın fiyatlarında düşüş devam ediyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Fed toplantısı ardından altın fiyatlarında düşüş devam ediyor
Doviz.com
27.01.2022 10:54

Ons altın fiyatı, Fed'in yakında faiz artırabileceklerine yönelik açıklaması ardından haftanın en düşük seviyesine inerek yatay seyretti. 

Ons altın, 1.813 dolar seviyelerinde değişmeden kaldı ve bir haftanın en düşük seviyesi olan 1.814 dolar yakınında gezindi. ABD altın vadeli işlemleri %0.7 düşüşle 1.817.20 $'a geriledi.

Fed, çarşamba akşamı Mart ayında faiz oranlarını artırmanın muhtemel olduğunu söyledi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın söz verdiği gibi, o ay tahvil alımlarını sona erdirme planlarını yeniden teyit etti.

ABD Hazine tahvili iki yıllık getirileri, Perşembe günü Asya ticaretinin başlangıcında 23 ayın en yüksek seviyesine tırmanırken, 10 yıllık getiriler son seansta dokunduğu bir haftanın en yüksek seviyelerine yaklaştı.

Toplantı ardından dolar endeksi, en son 22 Kasım'da görülen en yüksek seviyeye yükseldi.

Ons altın an itibarıyla yüzde 0,4 düşüşle 1.811 dolardan işlem görüyorken, gram altın yüzde 0,2 düşüşle 792 liraya satılıyor. 

Altın genellikle enflasyonist bir riskten korunma aracı olarak görülür, ancak yükselen ABD faiz oranlarına karşı oldukça hassastır, bu da faizsiz külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırır.

ABD Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Moskova'nın Batılı ülkelerle güvenlik görüşmeleri yapması ve yeni tatbikatlarla Ukrayna yakınlarındaki askeri yığınaklarını yoğunlaştırması nedeniyle Doğu Avrupa'daki kapsamlı Rus taleplerini ele almak için diplomatik bir yol belirlediğini söyledi.

REKLAMI KAPAT X