Gram altın 1000 lira direncini aşmaya çalışıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Gram altın 1000 lira direncini aşmaya çalışıyor
Doviz.com
12.10.2022 13:05

Tarım dışı istihdam verisiyle altın fiyatlarının düşmesinin ardından, Fed tutanakları ve enflasyon verilerini bekleyen gram altın tekrar 1000 lira direncini aşmaya çalışıyor.

Ons altın, salı günü gördüğü bir haftanın en düşük seviyesinin ardından saat 13:00 itibarıyla %0,21 yükselerek ons başına 1.669,79 seviyesinden işlem görüyor.

Gram altın, geçtiğimiz hafta 1.031,60 seviyesine çıktıktan sonra ons altındaki düşüşle tekrar 1000 liranın altına hızlı bir şekilde inmişti. Gram altın bugün toparlanma çabası göstererek %0,21 artışla 998,05 lira seviyesinden işlem görüyor.

COMEX ABD vadeli altın kontratları ise, %0,55 düşüşle 1.676,80 seviyesinden işlem görüyor.

Yatırımcılar Fed’in gelecekteki faiz artışlarının hızına ilişkin ipucu alabilmek için Fed tutanaklarını ve enflasyon verilerini beklerken, altın fiyatları salı günü bir haftanın en düşük seviyesine indi.

Federal Açık Piyasa Komitesi’nin 20-21 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantının tutanakları, bugün TSİ 21:00'da yayınlayacak.

Ayrıca bugün TSİ 15:30’da ABD ÜFE verisi, yarın TSİ 15:30’da ABD TÜFE verisi açıklanacak.

Toplantı tutanakları ve enflasyon verilerinin, kasım ayındaki para politikası toplantısında Fed’in faiz artışında ne kadar bir büyüklükte faiz artışına gideceğini göstermesi açısından oldukça önemli olduğu belirtiliyor.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, bu yıl gerçekleştirilen çok sayıda faiz artışına rağmen Fed’in yükselen enflasyonu henüz kontrol altına alamadığını ve para politikasını sıkılaştırmaya devam etmesi gerektiğini belirtti.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) salı günü yaptığı açıklamada, enflasyon ve savaş kaynaklı yükselen faiz oranlarının, dünyayı resesyonun eşiğine getirdiğini belirtti.

Altın, enflasyona ve ekonomik belirsizliklere karşı tarihte bir koruma aracı olarak görülürken, yükselen faiz oranları karşısında değerini yitirmeye başladı. Ancak altın, geçtiğimiz hafta başlattığı yükseliş trendini hala sürdürmeye çalışıyor.

REKLAMI KAPAT X