Gram altın 2 bin 800 lirayı aştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Gram altın 2 bin 800 lirayı aştı
Doviz.com
13.09.2024 09:16

ECB’nin ardından Fed'in de faiz indirimlerine başlayacağı beklentileri altın fiyatlarında yeni rekorları beraberinde getirdi.

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve ABD enflasyon verilerinin ardından Fed'den faiz indirimi beklentisinin korunmasıyla altın fiyatlarında yükseliş hızlandı.

Buna göre altının ons fiyatı 2 bin 570 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ons altın saat 09.11 itibarıyla ise zirvesinin hemen altında 2 bin 564 dolardan işlem görüyor.

Değeri ons altın ve dolar/TL ile hesaplanan gram altın ise 2 bin 800 lira eşiğinin üzerine çıkarak 2 bin 802 liradan fiyatlanıyor.

3 toplantıda da indirim bekleniyor

Uzmanlar ise altın fiyatlarının yükselişinde ABD’de açıklanan enflasyon ve İşsizlik maaşı başvurularının etkili olduğunu belirterek, Fed'in bu yıl kalan 3 toplantıda da faiz indirimi kararı alacağına yönelik beklentilerin güçlendiğini söylüyor.

Buna göre piyasalar eylül ayına ilişkin 25 baz puanlık faiz indirimi beklentisine yüzde 43 ihtimal veriyor. Bu oran dün yüzde 15 seviyesinde bulunuyordu.

Kaynak: CME Group

KCM Trade analisti Tim Waterer, konuyla ilgili paylaşımında, “Fed'in ilk faiz indiriminin boyutu ne olursa olsun, potansiyel olarak uzun ve sık bir gevşeme döngüsünün eşiğindeyiz ve bu da altın gibi getirisi olmayan varlıklar için iyiye işaret eden bir senaryo” dedi.

Ons altında takip edilecek seviyeler

Doviz.com analisti Osman Bayrak ise 2 bin 530 dolar seviyesinin üzerine çıkan ons altının ana direncinin artık 2 bin 650 dolar, destek seviyelerinin ise sırasıyla 2 bin 530 dolar ve 2 bin 460 dolar olacağını aktardı.

İLGİLİ ANALİZ Konsolide olan altın fiyatları için kritik seviyeler Ons altın son dönemde zayıf bir seyir izlemekle birlikte, zirve seviyede konsolide olmaya başlamış görünüyor. Bu görünüm altında yatırımcılar için kritik destek ve direnç seviyeleri yakından inceleyelim.
REKLAMI KAPAT X