Gram altın bu hafta yüzde 3’ün üzerinde değer kazandı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Gram altın bu hafta yüzde 3’ün üzerinde değer kazandı
Doviz.com
07.10.2022 12:03

Ons altın fiyatındaki yükselişin etkisiyle gram altın, bu hafta yüzde 3’ün üzerinde değer kazandı.

Ons altın saat 12:00 itibarıyla yatay bir seyir izleyerek ons başına 1.713,06 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Gram altın, ons altındaki yükselişle, 1000 lira direncini hızlıca aştıktan sonra haftanın son işlem gününde 1.023,89 lira seviyesinde işlem görüyor.

COMEX altın vadeli işlemleri ise 1.720 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed'in faiz artış miktarını ölçmesine yardımcı olacak ABD istihdam verisi öncesinde yatay seyretse de mart ayından bu yana en iyi haftalık kapanışına doğru ilerliyor.

Ons altın fiyatları, doların ve tahvil faizlerinin son yılların zirvesine ulaşmasından sonra soğuma hareketi göstermesiyle hafta içinde yaklaşık %3'ün üzerinde artış gösterdi. 

ABD’de işsizlik maaşı için yeni başvuruda bulunanların sayısı geçen hafta son dört ayın en yüksek artışını gösterse de, Fed’in enflasyonu her şeyin önünde tutarak, faiz artışına devam edeceği mesajını vermesi altının sert yükselişinin devam etmesinin önündeki en büyük engel oldu.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde tekrar yükselişe geçti ve bugün yüzde 3,85 seviyesinden işlem görüyor.

Yükselen tahvil faizleri, altın fiyatları üzerindeki yükseliş hareketinin sınırlı kalmasına sebep olsa da, bu hafta içinde gerçekleştirdiği yükseliş hareketiyle altın yatırımcıların ilgisini tekrar kazanmaya başladı.

Perth Mint'in eylül ayındaki altın ürünleri satışı bir önceki aya göre %4,2 artarken, gümüş satışları ise son yedi yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Etiketler: ons altın gram altın
REKLAMI KAPAT X