Gram altın fiyatı Fed tutanakları öncesi yükselişte

Okuma Süresi: 1 Dakika
Gram altın fiyatı Fed tutanakları öncesi yükselişte
Doviz.com
16.02.2022 21:12

Gram altın fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 820 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dün, ons altın fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 azalışla 811 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, Fed toplantı tutanakları öncesinde saat 21.00 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 1,3 artışla 820,26 liradan işlem görüyor. 

Jeopolitik risklerdeki artışla, dün 1.880 dolarla yaklaşık 8 ayın en yüksek seviyesini test eden altının ons fiyatı, yapılan açıklamaların Rusya ve Ukrayna arasındaki tansiyonu kısmen yatıştırmasıyla düşüşe geçti. Ons altın, dün yüzde 1 azalışla 1.853 dolardan kapanış yapmasının ardından, şu dakikalarda yüzde 0,9 artışla 1.870 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, dün Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimi azaltan açıklamaların ardından risk iştahının arttığını ve emtia fiyatlarında düşüş yaşandığı anımsatarak, bugün piyasaların sakin bir seyir izlediğini kaydetti.

Yatırımcıların bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ocak ayına ilişkin toplantı tutanaklarına odaklandığını dile getiren analistler, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilime ilişkin haber akışının da yakından izlenmeye devam edileceğini bildirdi.

REKLAMI KAPAT X