Gram altın rekor sonrası en yüksek seviyede

Okuma Süresi: 1 Dakika
Gram altın rekor sonrası en yüksek seviyede
Doviz.com
24.06.2019 15:37

Ağustos’ta yaşanan kur şokunda 277TL’ye çıkarak tarihi rekor kıran Gram altın fiyatı, bugün rekor sonrası en yüksek seviyeye çıktı. Gram altın gün içinde en yüksek 263,83TL, en düşük ise 257,95TL seviyelerini gördü.

Merkez bankalarının genişlemeci para politikasına yönelmeleri ile yükselişe geçen Ons Altın, son haftada jeopolitik risklerin artması ile 5,5 yılın zirvesine çıktı. Önce ABD ve İran arasındaki karşılıklı tehditler, ardından ABD’nin İran’a ek yaptırım kararı alması ile altın bugün yükselişini korudu.

ABD’nin nükleer silah kullanmakla suçladığı İran’a geçen yıl içinde belli yaptırımlarda bulunmasının ardından bu yıl içinde de hem petrol hem de savunma alanlarında yaptırımlarını devam ettireceğini açıklaması iki ülke ilişkilerini giderek zorlaştırdı. Geçen hafta İran'ın ABD'ye ait bir insansız hava aracını düşürmesi ve ABD Başkanı Trump’ın saldırı kararını son anda geri çektiğini açıklaması ile 1,400$ seviyesini aşan kıymetli metal, ABD’nin bugün yaptırımları devreye koyacağını açıklaması ile 1,412$ seviyesine çıkarak kazançlarını genişletti.

REKLAMI KAPAT X