Gram altın yeni zirvesine ulaştıktan sonra soğudu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Gram altın yeni zirvesine ulaştıktan sonra soğudu
Doviz.com
02.12.2022 09:58

Gram altın, 1082 TL seviyesini test ederek yeni zirvesine ulaştıktan sonra ABD'de para politikasının gidişatına yön verebilecek önemli ABD istihdam verisi öncesinde piyasaların sakinleşmesiyle soğudu.

Gram altın, aralık ayına hızlı bir başlangıç yaptıktan sonra haftanın son gününde soğuma göstererek %0,22 düşüşle 1.078,04 seviyesinden işlem görüyor.

Ons altın, bugün saat 10:00 itibarıyla %0,22 düşüşle 1.799,24 seviyesinden işlem görüyor.

COMEX altın vadeli işlemleri, ons başına 1.813,70 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi ise, %0,05 düşüşle 104,6676 seviyesinden işlem görüyor.

ABD tarım dışı istihdam verisinin yarattığı bu soğuma hareketine rağmen gram altın ve ons altın haftayı yaklaşık %2,5 değer kazanarak kapatmaya hazırlanıyor.

Altın fiyatlarının yükselişinde, Fed Başkanı Powell’ın önümüzdeki aylarda faiz oranlarının daha yavaş bir hızda artabileceğini söylemesi etkili oldu.

Fed Başkanı Jerome Powell, önümüzdeki aylarda daha yavaş faiz oranlarına işaret ederken, aynı zamanda yüksek enflasyon nedeniyle ABD’de faiz oranlarının muhtemelen beklenenden daha yüksek seviyelerde zirve yapacağı konusunda da uyarıda bulunmuştu.

Ancak buna rağmen faiz artışlarındaki yavaşlama beklentisi, bu yıl yükselen faizlerle baskı altına giren piyasalara büyük ölçüde rahatlama getirdi.

Yatırımcıların yeni odağı ise günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan ve iş gücü piyasasının kasım ayında biraz soğuduğunu göstermesi beklenen ABD tarım dışı istihdam verisine çevrildi.

ABD'de iş gücü piyasası bu yıl güçlü kalmaya devam ederken, Fed bu alanda daha fazla ılımlılık arayacağını belirtmişti.

Analistler ise iş gücü piyasasına yönelik beklentilerin üzerinde gelebilecek bir verinin, faiz oranlarının agresif bir şekilde yükseltilmesi konusunda Fed'i tekrar cesaretlendirebileceğini, bunun ise altın fiyatlarındaki baskıyı tekrar artırabileceğini belirtti. 

REKLAMI KAPAT X