Gram altın yeniden 1000 lira seviyesini test etti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Gram altın yeniden 1000 lira seviyesini test etti
Doviz.com
26.10.2022 11:17

Gram altın, dolar endeksindeki geri çekilmeye rağmen ons altın fiyatlarındaki yükselişten destek bularak, yeniden 1000 lira seviyesini test etti.

Gram altın, bugün saat 11:15 itibarıyla %1,07 artışla 999,38 seviyesinden işlem görüyor.

Ons altın%1,20 artışla ons başına 1.672,53 dolar seviyesinde işlem görüyor.

COMEX altın vadeli işlemleri, %1,07 artışla  ons başına 1.675,80 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi%0,63 düşüşle 110,1768 seviyesinden işlem görüyor. Dolar endeksi böylelikle, salı günü gördüğü üç haftanın en düşük seviyesinin de altına inmiş oldu.

Fed'in kasım ayındaki para politikası toplantısında, üst üste dördüncü büyük faiz artışını yapması beklenirken, ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown, salı günü yaptığı bir açıklamada, “Fed Başkanı Jerome Powell'ın para politikası, halihazırda yüksek enflasyondan muzdarip milyonlarca Amerikalının işini kaybetmesine sebep olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD tüketici güveni, enflasyon ve gelecek yıl yaşanabilecek olası bir resesyona endişeleriyle iki aylık artışın ardından, ekim ayında geriledi ve son üç ayın en düşük seviyesine indi. Amerikalı tüketicilerin mevcut iş gücü piyasası koşullarına ilişkin değerlendirmelerini yansıtan durum endeksi piyasalara, ekonomide genel belirsizliklerin devam ettiğini gösterdi.

ABD Senatosu’nun faiz artışlarında yavaşlamaya gidilmesini belirttiği mesaj ve tüketici güveninin düşmesi dolar endeksinde gerilemeye yol açarak, ons altın fiyatının yükselmesine sebep oldu.

Salı günü Almanya Ifo iş iklimi endeksinin düşüşeceği tahminlerine rağmen, beklentilerden daha olumlu gelen verinin ardından ise, euro yatırımcısının morali arttı. Ancak analistler, tüm göstergeler birlikte incelendiğinde, önümüzdeki dönemlerde durgunluk riskinin hala mevcut olduğunu belirtti.

Durgunluk beklentisi, altın fiyatlarının yükselişine destek olarak, belirsizlik ortamlarında yatırımcıların ilgisinin arttığı altına olan ilgiyi tekrar canlandırdı.

Yükselen faiz oranları, sabit getirisi olmayan altını elde tutmanın fırsat maliyetini artırdığı için altına olan ilgi son dönemlerde azaltmıştı.

Salı günü açıklanan veriye göre, en büyük altın ithalatçısı olan Çin'in, Hong Kong üzerinden yaptığı net altın ithalatı, eylül ayında bir önceki aya kıyasla yarı yarıya düştü.

Altın fiyatlarındaki yükselişe diğer değerli metaller de eşlik etti.

Spot gümüş %2,17 artışla ons başına 19,76 dolara, platin %1,83 artışla 936,71 dolara, paladyum %2,33 artışla 1.978,90 dolara yükseldi.

Yatırımcılar ise, bu olumlu havanın devam edip etmeyeceğini görmek için yarın açıklanacak olan, ABD üçüncü çeyrek GSYH verilerine ve ECB’nin faiz kararına odaklandı.

REKLAMI KAPAT X