Gram altında "ikili kur" dönemi: Kapalıçarşı'da yükseliş, tabelada düşüş yaşanıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Gram altında
Doviz.com
08.08.2023 15:10

Ons altında yaşanan gerilemenin etkisiyle tabela kurunda gram altın fiyatlarında hafif gerileme görülürken, altına yönelik yeni kararların ardından Kapalıçarşı’da ise yükselişin hız kazandığı görüldü. İşte altın fiyatlarındaki son durum..

Kapalıçarşı kurunda yaşanan yükseliş ve tabela kurunda gerçekleşen düşüş sonrasında iki kur arasındaki fiyat makası yeniden açılmaya başladı.  

Buna göre, ons altın TSİ 15.00 itibarıyla %0,46 düşüşle 1.927,50 dolardan işlem görürken, gram altın ise %0,22 düşüşle 1.676,47 lira seviyesinden fiyatlandı.

Kapalıçarşı'da gram altın fiyatı ise %1,48 artışla 1.725,41 seviyelerinden işlem gördü.

Ons altın, salı günü zayıf Çin ticaret verilerinin ardından dolar endeksinin yükselmesiyle gerilemesini sürdürdü.

FXCM Piyasa Uzmanı Russell Shor, konuyla ilgili açıklamasında, "Çin'in zayıf ticaret verileri genel bir riskten kaçış hissiyatına yol açtı. Bugün tercih edilen liman dolar oldu ve bu da değerli metal üzerinde baskı yarattı." dedi.

Dolar endeksi ise %0,5’e yakın değer kazanarak, dolarla fiyatlanan külçenin kayıplarını artırdı. Öte yandan dolardaki artış, gösterge 10 yıllık Hazine getirilerinin cuma günü ulaştığı Kasım 2022 zirvelerinden gerilemesiyle sınırlı kaldı.

Öte yandan analistler, perşembe günü beklenenden daha yüksek bir TÜFE rakamının gelmesinin eylül ayında yeni bir faiz artırımı olasılığını gündeme getirebileceğini belirtti.

Piyasanın duyarlılığını yansıtan, dünyanın en büyük altın destekli borsa yatırım fonu SPDR Gold Trust'ın varlıkları ise pazartesi günü beş ayın en düşük seviyesine geriledi.

Yurt içi piyasalardaki son durum

Ons altında yaşanan düşüş ve dolar/TL’nin sakin seyri tabela kurunda altın fiyatlarının gerilemesine yol açtı.

Ancak bankalararası kurdaki düşüşe rağmen Kapalıçarşı’da altın fiyatlarının yükselişine hız kazandırdığı görüldü.

Buna göre Altınkaynak ve Harem gibi altın satıcılarında sabah saatlerinde gram altının 1780’li seviyelere yaklaşması dikkat çekti.

Kapalıçarşı’da altın fiyatları sabah saatlerinde ulaştığı rakamlardan gevşemesine rağmen hala tabela kuruna kıyasla primli seyrediyor.

İşte güncel altın kurları:

Kaynak: Doviz.com - Gram Altın Banka Kurları

İLGİLİ HABER Mücevher ve kuyum ürünlerinin ithalatında yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, bazı mücevher ve kuyum ürünlerinin ithalatına yüzde 20 oranında ek mali yükümlülük getirildi.
REKLAMI KAPAT X