Gram altında Powell sonrası yükseliş hızlandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Gram altında Powell sonrası yükseliş hızlandı
Doviz.com
23.08.2024 17:44

Gram altın, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole'de yaptığı açıklamaların ardından yukarı yönlü hareketini hızlandırdı.

Fed Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, enflasyonun önemli ölçüde düştüğünü ve para politikasını ayarlama zamanının geldiğini söyledi.

İLGİLİ HABER Powell’dan faiz mesajı: "Politikanın düzenlenme zamanı geldi" Fed Başkanı Jerome Powell, merkez bankacılarının bir araya geldiği Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda yaptığı açıklamada, "Para politikası için ayarlama zamanı geldi. Önümüzdeki veriler faiz indiriminin hızını ve miktarını belirleyecek." dedi.

Powell'ın konuşmasının ardından Fed'in eylül ayında faiz indirimine gideceğine yönelik beklentiler de güçlendi.

Buna göre 18 Eylül toplantısında piyasanın 50 baz puanlık indirim beklentisine bir gün önce yüzde 24 ihtimal verilirken bu oran yüzde 32 seviyesine çıktı.

Kaynak: CME Group

Bu beklentilerin ardından altın fiyatlarında ise yukarı yönlü hareket hız kazandı.

Buna göre açıklamalar öncesinde 2 bin 500 doların altına inen ons altın saat 17.30 itibarıyla 2 bin 515 dolara çıkarken, değeri ons altın ve dolar/TL ile hesaplanan gram altın ilk tepki olarak 2 bin 750 liraya çıktı.

Öte yandan faiz indirimi mesajı sonrasında euro/dolar paritesi de yüzde 0,59 artışla 1,1176 puana ulaştı.

İLGİLİ ANALİZ Altında bayram havası: Yükseliş devam eder mi? Kritik direnç seviyelerini kıran ons altın geçtiğimiz hafta ve bu hafta yatırımcılarına bayram havası yaşatıyor. Peki, yaşanan bu son yükselişin ortasında göstergeler ne anlatıyor? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X