Gram altında yeni rekor: Altında yükseliş sürer mi?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Gram altında yeni rekor: Altında yükseliş sürer mi?
Doviz.com
16.10.2024 13:29

Altın fiyatları, ABD tahvil getirilerindeki düşüş sonrası kazançlarını genişleterek zirve tazeledi.

Fed yetkililerinin faiz indirimlerinde temkinli davranılması gerektiğini bildirmesinin ardından baskı yaşanan altın fiyatlarında, ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisinde yaşanan düşüş sonrası yeniden yükseliş hızlandı.

Buna göre, ons altın 2 bin 686 dolar zirvesinin hemen altında 2 bin 677 dolardan işlem görürken; değeri ons altın ve dolar/TL ile hesaplanan gram altın, ons altındaki yükselişin desteğiyle yeni zirvesini 2 bin 952 liraya çıkardı.

Gram altın saat 13.15 itibarıyla 2 bin 946 liradan işlem görüyor.

2024 yılı genelinde en güçlü performans gösteren varlıklardan biri olan altın, son olarak Fed'in 4 yıl aranın ardından faiz indirimlerine yönelmesinden destek bulmuştu.

Fed'in ilk hamlesinin ardından altın yatırımcıları ise kasım ayının başında ABD’de gerçekleşecek başkanlık seçimlerinin sonuçlarını ve Fed’in faiz indirimlerine ne ölçüde devam edeceğini görmeyi bekleyecek.

İLGİLİ HABER Trump, yüksek tarifeleri doların rezerv para statüsünü korumak için kullanacak Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, yüksek tarifelerin şirketleri ABD'de üretim yapmaya teşvik edeceğini belirterek, tarifeleri doların rezerv para statüsünü korumak için kullanacağını duyurdu.

Yükseliş devam eder mi?

Altın sektörünü temsil eden Londra Külçe Piyasası Birliği üyeleri arasında yapılan bir ankete göre, altının önümüzdeki yıl yeni rekor seviyelere yükselmesi bekleniyor.

İlgili anketin sonuçlarına göre altının gelecek yıl ekim ayı sonunda ons başına 2 bin 917 dolara yükselerek mevcut seviyelerin yaklaşık %10 üzerine çıkabileceği düşünülüyor.

İLGİLİ ANALİZ Ons altın yönünü yeniden yukarı çevirdi Kısa vadeli geri çekilmenin ardından yönünü yukarı çeviren ons altın tekrar yükselen kanal direncine temas etmeyi başardı.
REKLAMI KAPAT X