Gram altından yeni rekor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Gram altından yeni rekor
Doviz.com
12.01.2023 17:39

ABD enflasyonunun beklentilere paralel gelmesi sonrasında düşen dolar endeksi ve tahvil getirilerinin desteğiyle; gram altın rekor tazelerken, ons altın 1900 doları test etti. 

Altın fiyatları, ABD enflasyonunun beklentilere paralel gelmesinin ardından ABD Merkez Bankası’nın faizleri yavaşlatabileceği beklentilerinin kuvvetlenmesiyle yükselişine devam etti.

ABD enflasyon verisinin gelmesi sonrasında dolar endeksindeki geri çekilme hızlanırken, spot altın ons başına 1901 dolar seviyesiyle mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü. Gram altın ise ons altının desteğiyle 1147 TL seviyesine kadar çıkarak rekor tazeledi.

Gümüş fiyatları da yaşanan emtia yükselişinden payını alarak ons başına 24,13 dolara kadar çıktı.

Fed'in parasal sıkılaştırması, geçen yıl faiz getirisi olmayan altın üzerinde baskı oluşturarak, değerli metalin ekim ayına kadar düşmesine neden olmuştu.

Altın, Fed'in sıkılaştırma döngüsünün sona yaklaştığına dair beklentilerin artmasının ardından ise güçlü bir şekilde yükselmeye başlamıştı.

Birçok Fed yetkilisi ise bu beklentileri azaltmaya çalışarak enflasyonu kontrol etmek için oranların yükselmesi gerekeceği uyarısında bulunmuştu.

Ancak ekonomik verilerde de Fed'in faiz artışlarının etkisinin görülmeye başlanmasıyla altın ve diğer değerli metaller üzerindeki yükseliş hızlandı.

REKLAMI KAPAT X