Gram altından yeni rekor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Gram altından yeni rekor
Doviz.com
26.01.2023 09:31

Ons altın perşembe günü dokuz ayın en yüksek seviyesine ulaşırken, yükselen ons altının desteğiyle gram altın ise rekor tazeledi.

Gram altın bugün saat 09:30 itibarıyla %0,14 artışla 1.177,48 TL seviyesinden işlem görüyor.

Ons altın %0,08 artışla ons başına 1.948,04 seviyesinden işlem görüyor.

COMEX altın vadeli işlemleri %0,32 artışla ons başına 1.948,90 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi ise %0,06 düşüşle 101,5873 seviyesinden işlem görüyor.

Ons altın perşembe günü dokuz ayın en yüksek seviyesine ulaşırken; yatırımcılar, Fed'in politika sıkılaştırma yolunu etkileyebilecek ABD ekonomik verilerini beklemeye başladı.

Fed'in yaklaşan politika toplantısının gidişatını belirleyebilecek olan dördüncü çeyrek ABD GSYİH verisi bugün TSİ 16:30'da açıklanacak.

AirGuide Direktörü Michael Langford, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "ABD GSYİH verileri yüksek ihtimalle ABD ekonomisinin yavaşladığını gösterecek. Eğer veriler, ekonominin resesyona doğru gittiği görüşünü oluşturursa; fonların, hisse senetlerinden altına doğru daha fazla kaydığını görebiliriz." dedi.

Langford ayrıca "Bu süreçte yatırımcılar için kilit soru, doların ne kadar güçleneceği ve bunun yakın vadede altın fiyatlarını nasıl etkileyeceği olacak." ifadelerini kullandı.

Yatırımcıların çoğu ise Fed'in 31 Ocak-1 Şubat'taki politika toplantısında faizlerin 25 baz puan (bps) artırılmasını bekliyor. ABD Merkez Bankası, art arda dört kez 75 baz puanlık faiz artışı yaptıktan sonra geçen ay sıkılaştırma hızını 50 baz puana düşürmüştü.

OANDA'nın kıdemli analisti Edward Moya ise altın fiyatlarının kısa vadeli seyri için çarşamba günkü notunda, "Altın, Fed toplantısına kadar 1.935 ila 1.960 dolar aralığında işlem görebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Yatırımcılar ayrıca altın fiyatlarının kısa vadeli seyri hakkında fikir sahibi olabilmek için günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan ABD haftalık ilk işsizlik başvuruları ve cuma günü açıklanacak olan ABD kişisel tüketim harcamaları (PCE) verilerini de yakından takip edecek.

REKLAMI KAPAT X