İslam Memiş değerlendirdi: Döviz kurları, altın, gümüş ve borsa ne olacak?

Okuma Süresi: 2 Dakika
İslam Memiş değerlendirdi: Döviz kurları, altın, gümüş ve borsa ne olacak?
Doviz.com
05.06.2023 09:28

Yeni kabinenin açıklanmasının ardından ekonomideki beklentilerini anlatan İslam Memiş, “Döviz kurlarında, altın ve gümüş fiyatlarında gerileme, borsada yükseliş göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Finans Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Youtube videosunda yeni haftada ekonomideki Mehmet Şimşek etkisini ve dolar, borsa ve altınla ilgili tahminlerini anlattı.

Yeni kabinenin açıklanmasının ardından piyasaların olumlu bir beklenti içine girdiğini söyleyen Memiş, “Döviz kurlarında gerileme, altın ve gümüş fiyatlarında gerileme, borsada yükseliş göreceğiz” dedi.

Kısa Dalga’da yer alan habere göre, “Seçimlerden önce yaşanan kaosla birlikte döviz alanlar, altın alanlara çok yalvardık. Arkadaşlar yapmayın, manipülasyon yapıyorlar, makasları açtılar” diyerek yüksek fiyatlardan alım yapan yatırımcılara da değinen Memiş, “Özellikle elinde TL bulunan arkadaşlarımıza kesinlikle borsa önermiştim. Özellikle borsa tarafında 4400’e kadar geri çekilme gördük. Buradan giriş yapanlarla da 6000’e kadar bekleyeceğimize dair görüşlerimi paylaşmıştım. Borsada 5000’e kadar yükselişler gördük. Aslında Mehmet Şimşek isminin etkisinin de olduğu aşikar bu yükselişlerde” yorumunu yaptı.

‘Özellikle Ticaret Bakanlığı’na Ömer Bolat’ın seçilmesine çok sevindim’

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığın belirten İslam Memiş’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bu yıl için borsa ile dövizin beraber yükselişini göreceksiniz uyarılarım vardı. Resmi kurla piyasalar arasında farklılık vardı, bunun da kapandığını gördük. İsimler açıklandı ve piyasaların beklentisi gerçekleşti. Özellikle Ticaret Bakanlığı’na Ömer Bolat’ın seçilmesine çok sevindim.”

‘Kısa vade iyimserlikler de kesinlikle insanlarda rehavete neden olmamalı’

“Mehmet Şimşek’in açıklamalarına odaklanmamız lazım orta ve uzun vade için. Faizler yükselecek mi, ortodoks politikalara dönülecek mi? Kredi muslukları açılacak mı? İş dünyası paraya ulaşabilecek mi? Mehmet Şimşek bu konularla ilgili bilgilendirmeler yapacaktır. Kısa vade iyimserlikler de kesinlikle insanlarda rehavete neden olmamalı. Bu uyarımı dikkate alın. ‘Hazine ve Maliye Bakanı değişti oh rahatladık’ modunda değil de yine dövizle altınla borçlanmamak lazım.”

‘Sihirli değnek gelecek, her şey rayına girecek modunda bir düşünceye sahip olmamak lazım’

“Orta ve uzun vadede rehavete kapılmamalıyız çünkü problemlerimiz çok. Sihirli değnek gelecek, her şey rayına girecek modunda bir düşünceye sahip olmamak lazım. Önümüzdeki hafta borsada yükselişler, döviz kurlarında düşüşler göreceğiz ama rehavete kapılmayın. Fırsatlar şimşek gibidir ve vurduğu zaman gelir geçer, önemli olan orta ve uzun vadeli politikalardır.”

REKLAMI KAPAT X