İslam Memiş'ten ''Gram altın 2000'i bulacaktır'' açıklaması!

Okuma Süresi: 2 Dakika
İslam Memiş'ten ''Gram altın 2000'i bulacaktır'' açıklaması!
Doviz.com
24.07.2023 12:33

Ons altın ABD enflasyon verisinin ardından 1960 dolar seviyesine gelerek yeni bir rekor kırdı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son durumu değerlendirerek, yarıtımcıları da uyardı

"Amerika'daki enflasyon verisi piyasaların beklentisi doğrultusunda yüzde 3 olarak gerçekleşti. Bu da uluslararası piyasalarda doların değer kaybetmesine, dolar karşısındaki yatırım araçlarının da yükselmesine neden oldu.

Elinde altını olan beklesin!

Ons altın tarafında bu haftaki beklentimiz 1960 dolar seviyesiydi. Bu beklentimiz hızlı bir yükselişle gerçekleşmiş oldu. Ancak aşağıda tekrar 1920 dolar destek seviyesi var. Buraya tekrar gerileyebilir.

Ama kısa vadeli bu gerilemeden sonra önümüzdeki aylarda ons altın tarafında 2150, 2250 hatta 2300 dolar seviyesine kadar yükselişlerin devam edeceğini tahmin ediyorum. O yüzden elinde altın bulunduran yatırımcının en az iki ay beklemesini söyleyebilirim."

ONS DESTEĞİ SÜRECEK

Yılın ilk yarısında dolar kurundan destek alan gram altın, yatırımcısına yüzde 50 kazandırdı. Sadece dolar kurundan destek alarak bu getiriyi sağlamış oldu. Yılın ikinci yarısında da ons altından destek alacak bir gram altın var karşımızda.

Gram altın TL fiyatında Ağustos sonu-Eylül gibi 1800 lira seviyesine kadar yükselişlerini devam ettireceğini tahmin ediyorum. Altın çift ayaklı bir enstrüman olduğu için dolar TL kurundan ve ons altından destek görüyor. Benim fikrim yılın ikinci yarısında gram altın getiriyi ons altından sağlamış olacak ve yükselişler sürmüş olacak.  

2024’TE 2 BİN TL SEVİYESİNE ÇIKABİLİR

Bir miktar daha yükselecek ama kazandırma açısından bence borsadan daha fazla kazandırmaz. Altın uzun vadeli bir yatırım aracı. Altını alan yıllık bazda kazanır.

Şu an 1750 TL'den altın alanlar, 2024 yılının ilk yarısında 2 bin seviyesinde üzerinde rakamlar bekliyorum.

Bu seviyelerden altın, gümüş, döviz alımında beklemekte faydalı.

Borsası, dövizi, altını vs. bütün yatırım araçları şu an bıçak sırtında. Yatırımcının çok dikkat etmesi lazım. Ciddi bir belirsizlik var."

 

İLGİLİ ANALİZ Altın yatırımcılarının gözü FED kararında olacak             Enflasyon ve işgücü verileri ışığında kritik FED toplantısı haftasına ulaşmış durumdayız. Altının orta vadeli yönüne etki edebilme gücü nedeniyle altın yatırımcısının tüm dikkati bu hafta FED toplantısında olacaktır.
REKLAMI KAPAT X