İslam Memiş'ten para piyasalarına yönelik uyarı: "Döviz borcu olanlar iyi karar vermeli"

Okuma Süresi: 2 Dakika
İslam Memiş'ten para piyasalarına yönelik uyarı:
Doviz.com
28.08.2023 15:52

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırım araçlarında yaşanabilecek gelişmelere dair öngörülerini paylaşırken, döviz borcu olanlara da uyarılarda bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TV100'de yayımlanan yazısında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) piyasa beklentilerini aşan faiz artırımı sonrası yaşanabilecek gelişmeleri değerlendirdi.

Buna göre Memiş, konuyla ilgili yazısında şunları kaydetti:

"Bu kadar büyük bir sürpriz sonrası döviz kurlarının yüzde 6 civarında değer kaybetmesi kaçınılmaz oldu. Dolar/TL 27,25’den 25,20’ye kadar geriledi. Haftayı 26,50 liranın üzerinde tamamlasa da yükseliş hızını azaltmış oldu. Ancak rehavete kapılmamak gerek!

Çünkü dolar/TL tarafında yükseliş öngörüm devam ediyor. Özellikle dövizle ticaret yapan veya döviz borcu olanlar iyi karar vermeli.

Yıl sonuyla alakalı 29,70 lira öngörüm devam ediyor. Diğer yabancı para birimlerinde de yükseliş öngörüm devam etmekte. Trend aynı.

Sık sık yatırımcılara piyasada üç kur farklılığına karşı dikkat etmeleri yönündeki uyarılarım devam ediyor.

Mesela dolar/TL kurunda: 

Resmi kur: 26,53,

Banka: 27,50,

Serbest piyasa: 26,90.

Gram altın fiyatında fark daha fazla, çünkü kota uygulaması var.

Resmi kur: 1.625

Banka: 1.650

Serbest piyasa: 1.710

Gram tarafında işler bozulmadı. Geçen hafta ki düşüşler güzel alım fırsatlarıydı. Gram altın ve gram gümüş, agresif yükselişine başlayabilir.

2-3 hafta içerisinde 2 bin dolar seviyesinin üzerinde ons altın, 28 dolar seviyesinin üzerinde ons gümüş görülürse şaşırmamalı.

Çarşamba günü 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resmî tatil. Piyasalar ve bankalar kapalı. Resmi daireler ve bankalar ile olan işler ona göre ayarlanmalı."

REKLAMI KAPAT X