Kapalı Çarşı’da altın hareketliliği: Gram altın 3 bin lirayı aştı, çeyrek altın 5 bin liraya yaklaştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kapalı Çarşı’da altın hareketliliği: Gram altın 3 bin lirayı aştı, çeyrek altın 5 bin liraya yaklaştı
Doviz.com
25.09.2024 12:53

Fed’in jumbo faiz indirimi sonrasında parasal sıkılaşmanın sonuna gelindiğine yönelik beklentiler Kapalı Çarşı’da da hareketliliği artırdı. Buna göre gram altın 3 bin lirayı aşarken, çeyrek altın ise 5 bin lira sınırına yaklaştı.

Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’nın genişlemeci para politikası sonrasında yükselen altın fiyatları yeni haftada da rekor serisini sürdürüyor.

Buna göre ons altın önceki seansta yüzde 1'den fazla yükseldikten sonra bugün tüm zamanların zirvesinin hemen altında 2 bin 656 dolardan işlem görüyor.

Ons altının güçlü seyri sonrasında değeri dolar/TL ve ons altın ile hesaplanan gram altın ise 2 bin 931 lira zirvesinin altında 2 bin 914 liradan fiyatlanıyor.

Bankalararası kurdaki seyrin yanında Kapalı Çarşı’da ise fiyatlamaların daha sert gerçekleştiği görülüyor.

Buna göre Kapalı Çarşı’da gram altın yüzde 0,95 artışla 3 bin 13 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın ise dünü 4 bin 880 liradan tamamladıktan sonra bugün 5 bin lira sınırının hemen altından 4 bin 926 liradan satılıyor.

Dünü 9 bin 761 liradan tamamlayan yarım altın da yeni günde 9 bin 856 liradan işlem görüyor.

Cumhuriyet altını ise dünü 20 bin 76 liradan noktaladıktan sonra yeni günde 190 liralık artışla 20 bin 266 liradan satılıyor.

*** Altın alım satımında karlılığınızı daha fazla artırmak ve aradaki makasları takip edebilmek için Bankalar ile Altınkaynak, Odacı ve Harem gibi altın satıcılarının güncel rakamlarını sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz.

İLGİLİ ANALİZ Gram altın 2900 TL'nin üzerine çıkarak rekor tazeledi Ons altının yaşadığı rekor serisinin ardından gram altın da bu yükselişe ayak uydurarak dün itibarıyla 2900 TL seviyesini aşarak zirve tazeledi.
REKLAMI KAPAT X