Ons altın fiyatında ani düşüş

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ons altın fiyatında ani düşüş
Doviz.com
26.01.2022 17:29

1.842 dolar seviyesinden hızlı bir düşüşle gerileyen altının ons fiyatı, dünkü kapanışının yüzde 0,8 altında 1.834 dolardan işlem görüyor.

Gram altın fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 801 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dün altının ons fiyatındaki yükselişin dolar kurundaki düşüşle dengelenmesiyle yatay bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü 800,7 lira ile önceki kapanışın hemen altından tamamlamıştı.

Altının gram fiyatı, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam açıklayacağı faiz kararı öncesi 805 lira seviyelerinin ardından saat 17.25 itibarıyla dünkü kapanış seviyesinin hemen üzerinde 801,5 liradan işlem görüyor.

Analistler, Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin haber akışının yakından izlenmeye devam edileceğini belirterek, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam açıklanacak kararları öncesinde varlık fiyatlarında oynaklığın sürebileceğini söyledi.

Fed'in para politikasına dair sözle yönlendirmeleri açısından kritik önem taşıyan toplantıya ilişkin karar metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarında, faiz artırımı ve bilanço küçültülmesi sürecine dair verilecek mesajların takip edileceğini aktaran analistler, bugün ayrıca ABD'de toptan eşya ve perakende stokları ile yeni konut satışlarının izleneceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatı için 1.850 doların üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1.875 doların direnç, olası düşüşlerde ise 1.830 doların destek konumunda bulunduğunu ifade etti.

REKLAMI KAPAT X