Ons altın, güçlü ABD verileri sonrasında 3 haftanın en düşüğünde

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ons altın, güçlü ABD verileri sonrasında 3 haftanın en düşüğünde
Doviz.com
03.08.2023 10:45

Ons altın, güçlü ABD özel istihdam verilerinin Fed'i para politikasında daha fazla sıkılaştırmaya itebileceğine yönelik beklentiler ile perşembe günü üç haftanın en düşük seviyelerine yakın seyretti.

Buna göre, ons altın TSİ 10.30 itibarıyla 1.935,87 dolardan işlem görürken, gram altın ise 1.678,12 lira seviyesinden fiyatlandı.

Böylelikle gevşeyen ons altının etkisiyle gram altın da yaklaşık 2 haftanın en düşük seviyesine gerilemiş oldu.

ACY Securities Başekonomisti Clifford Bennett ise altın fiyatlarındaki bu gerilemenin bir satın alma fırsatı olduğunu belirterek, tahvil getirilerinin yükselmeye devam etmesi beklendiğinden, kısa vadeli bir miktar dalgalanmanın normal karşılanması gerektiğini söyledi.

Bennett ayrıca güçlenen doların fiyatlar üzerinde baskı yarattığını da sözlerine ekledi.

Buna göre ABD dolar endeksi (DXY) ise çarşamba günü ABD özel sektör istihdamının geçen ay beklenenden daha fazla arttığını gösteren verinin ardından kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu gelişmelerin ortasında bugün İngiltere Merkez Bankası'nın, enflasyonun yüksek seviyede kalmaya devam etmesi nedeniyle faiz oranlarını 15 yılın en yüksek seviyesine çıkarması bekleniyor.

İLGİLİ HABER İngiltere Merkez Bankası, 14'üncü faiz artışının eşiğinde İngiltere Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele amacıyla bugün 14'üncü kez üst üste faiz artırması bekleniyor.

Sabit getirisi olmayan altın fiyatları ise genellikle enflasyona ve ekonomik belirsizliğe karşı güvenli bir yatırım olarak biliniyor ancak faizler yükseldiğinde cazibesini kaybetme eğiliminde bulunuyor.

Öte yandan yatırımcılar cuma günü, ABD'nin temmuz ayı tarım dışı istihdam raporunu, Federal Rezerv'in enflasyonu soğutmak için daha fazla faiz artırımına ihtiyaç duyup duymayacağını görmek için beklemeye başladı.

GoldSilver Central'dan Brian Lan ise bu gelişmelerin ortasında, ons altının yaklaşık 1.933 dolardaki desteği test etmesini ve bu desteğin kırılması halinde fiyatların 1.920 dolara kadar düşmesini bekliyor.

REKLAMI KAPAT X