Ons altın son 1,5 ayın en kazançlı haftalık kapanışına yöneldi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ons altın son 1,5 ayın en kazançlı haftalık kapanışına yöneldi
Doviz.com
25.08.2023 14:17

Küresel piyasalarda ons altın, Fed Başkanı Powell’ın bugünkü konuşması öncesinde son altı haftanın en iyi haftalık kapanışına yöneldi.

Ons altın, perşembe günü 10 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine tırmanırken, bu ayın ilk kazanç haftası olabilecek haftada, şu ana kadar yaklaşık %1,46 kazanç sağladı.

Buna göre ons altın haftanın son işlem gününde yatay bir seyir ile 1.916 seviyesinden işlem görürken, gram altın ise Merkez Bankası’nın dünkü şahin kararının etkisiyle yaşadığı büyük kayıpların bir kısmını telafi etmeye çalışıyor.

İLGİLİ HABER Faiz kararı finans piyasasını yerinden oynattı: Gram altında kayıplar %5'i aştı Merkez Bankası’nın tahminleri aşan faiz kararıyla Türk Lirası'nda yaşanan güçlenme sonrasında finans piyasalarında yer yerinden oynadı. İşte piyasadaki son durum..

Gram altın saat 14.10 itibarıyla %2,66 artışla 1.626 lira seviyesinden işlem görüyor.

City Index kıdemli analisti Matt Simpson ise ons altının 1.900 doları kırmasının 1.920 dolar bölgesine geçiş için yeni bir hareketi başlattığını belirterek, “Powell altını 1.940 dolara gönderebileceği gibi, 1.900 dolara geri gönderme yeteneğine de sahip" dedi.

"ABD doları, altın için bir rüzgar etkisi yapıyor"

ABD doları üst üste altıncı haftalık kazancına doğru ilerleyerek, külçe altını denizaşırı alıcılar için daha pahalı hale getirdi.

Perşembe günü iki Fed yetkilisi, tahvil piyasası getirilerindeki son sıçramayı geçici olarak memnuniyetle karşılarken, daha fazla faiz artışına ihtiyaç duyulmayabileceğini söyledi.

Yatırımcılar ise daha fazla faiz ipucu için Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın günün ilerleyen saatlerinde Jackson Hole’da düzenlenecek ekonomik sempozyumda yapacakları konuşmalara odaklandı.

Buna göre Powell’ın TSİ 17.05’te konuşmasına başlaması bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X