SocGen'den altın fiyatlarına ilişkin yeni tahmin

Okuma Süresi: 2 Dakika
SocGen'den altın fiyatlarına ilişkin yeni tahmin
Doviz.com
20.03.2024 15:54

Fransa'nın önde gelen bankalarından Societe Generale, altının portföy yöneticileri için temel varlık olmaya devam ettiğini belirterek, merkez bankalarının talebinin piyasada sağlam bir zemin oluşturmasıyla altın fiyatlarında yükselme potansiyelinin devam ettiğini söyledi.

Fransız banka SocGen, ikinci çeyrek öncesinde çoklu varlık portföyündeki toplam emtia varlıklarını yüzde 1 oranında azaltsa da, üst üste üçüncü çeyrekte altına yüzde 5 oranında yatırım yapmayı sürdüreceğini açıkladı.

Toplam emtia varlıkları portföyün yüzde 9'unu oluşturan bankanın petrol yerine bakıra yatırım yaptığını da bildiren analistler, özellikle 2024 ABD Başkanlık seçimleri öncesinde jeopolitik gerilimlerin artmaya devam etmesinin altına olan ilginin sürmesine yol açtığını söyledi.

“Altın fiyatlarında yükselme potansiyeli var”

SocGen analistleri, merkez bankası talebinin piyasada sağlam bir zemin oluşturmasıyla altın fiyatlarının yükselme potansiyeli olduğunu da belirterek, şunları kaydetti:

"ETF talebinde kayda değer bir artış olmamasına rağmen altın yeni zirveler yapıyor. Bunun nedeni, merkez bankalarından gelen ve çeyrek başına yaklaşık 330 ton artmaya devam eden taleptir.

Altın, dikdörtgen şeklindeki çok yıllı aralığının üst kısmının (2075 dolar) üzerine yerleşti; bu da yükseliş trendinin yeniden başladığını gösteriyor. Ayrıca, aralık ayında ulaşılan zirveyi de aştı. Çok yıllık konsolidasyondan kopuş, daha büyük bir yukarı yönlü olasılığa işaret ediyor. Yukarı yönlü hareketin 2250 ve 2360 dolarlık projeksiyonlarda yer alan bir sonraki hedeflere doğru uzanması muhtemel. Dikdörtgen için hedef 2460 dolar olarak belirlenmiştir."

İLGİLİ ANALİZ Altında Fed bekleyişi: Gram altında alternatif yatırım yöntemi Haftaya zirvesinden geri çekilerek başlayan ons altın, kritik Fed toplantısı öncesinde konsolidasyona devam ediyor. Yurt içinde ise açılan makasların ardından Borsa İstanbul'da Darphane Altın Sertifikası yatırımcılar için alternatif sunuyor.
REKLAMI KAPAT X