Tahvil getirileri düşerken, altın kayıplarını telafi arayışında

Okuma Süresi: 2 Dakika
Tahvil getirileri düşerken, altın kayıplarını telafi arayışında
Doviz.com
07.09.2023 16:21

Altın fiyatları perşembe günü, Hazine getirilerindeki gerilemenin ardından kayıplarını telafi arayışına girdi. Yatırımcılar ise faiz oranlarının görünümünü ölçmek için daha fazla ABD ekonomik verisini beklemeye başladı.

Fed'in çarşamba günü yayımladığı Bej Kitap, ABD'nin ekonomik büyümesinin son haftalarda istihdam artışı ve ülkenin çoğu bölgesinde enflasyonun soğuması nedeniyle ılımlı bir hale geldiğini ortaya koydu.

İLGİLİ HABER Fed'in Bej Kitap raporunda ekonomide "ılımlı büyüme" vurgulandı ABD Merkez Bankası (Fed), temmuz ve ağustos aylarında ekonomik büyümenin "ılımlı" olduğunu ve ülke genelinde istihdam artışının yavaşladığını bildirdi.

Saxo Bank Emtia Stratejisi Başkanı Ole Hansen ise konuyla ilgili açıklamasında, ABD ekonomik verilerinde son zamanlarda zayıflıktan güçlülüğe doğru bir dönüş gördüklerini belirterek, “Bu bir kez daha Fed'in faiz oranlarını artırmayı henüz bitirmemiş olabileceği beklentisini artırdı." dedi.

Buna ek olarak Hansen, “Dolar son altı ayın en yüksek seviyelerine ulaştı... Altın verilere çok bağlı olmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Analistlerin atıfta bulunduğu verilerden biri de bugün açıklandı. Buna göre ABD’de işsizlik maaşı başvuruları 216 bine gerileyerek son 7 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu veri ise iş gücü piyasasının sıkı görünümünü koruduğuna işaret etti.

İLGİLİ HABER ABD'de işsizlik maaşı başvuruları son 7 ayın en düşüğünde ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 216 bine indi. Şubat’tan bu yana en düşük seviyeye gerileyen veri ise sıkı iş gücü piyasasının korunduğuna işaret etti.

ABD doları ise beklenenden daha güçlü gelen ABD hizmet sektörü verilerinin ardından mart ayından bu yana en yüksek seviyesine yakın seyretti.

Fed’in eylül ayında gerçekleştireceği faiz toplantısı öncesinde Boston Fed Başkanı Susan Collins ise çarşamba günü yaptığı açıklamada, merkez bankasının bir sonraki para politikası adımlarını dikkatli atması çağrısında bulunarak, enflasyonu düşürme konusunda ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Bu sözlü yönlendirme ise faiz artışını destekleyen beklentilerin bir miktar körelmesine yol açtı. 

CME FedWatch aracına göre bu gelişmelerin ortasında yatırımcılar da, Fed'in 19-20 Eylül'deki toplantısında faizleri sabit bırakma ihtimalini %93 olarak görmeye başladı.

İLGİLİ HABER Altın ithalatında kota gevşetildi! Mücevher İhracatçıları Birliği, ihracatçıların altın kotasından etkilenmeyecek şekilde yetkilendirilmiş bankalar üzerinden altın temin edebileceğini açıkladı.
REKLAMI KAPAT X