Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatında artış sürüyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatında artış sürüyor
Doviz.com
19.12.2023 12:14

Türkiye'nin İsviçre'den gerçekleştirdiği altın ithalatı ekim ayının ardından kasım ayında da artış kaydetti.

İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin internet sitesinde yer alan verilere göre kasım ayında Türkiye İsviçre'den 8,8 ton altın ithal etti. Ekim ayında bu ülkeden yapılan altın ithalatı 7,7 ton olarak gerçekleşmişti.

Altın ithalatına gelen önlemlerin etkisiyle İsviçre'den yapılan altın ithalatı eylül ayında 7 tonun altına kadar gerilemişti. Fakat ekim ve kasım ayları verileri, altın ithalatının yeniden yükseldiğine işaret etti.

İsviçre'nin kasım ayında toplamda yaptığı altın ihracatı ise Hindistan'daki talebin hızla düşmesiyle gerileme kaydetti. Ülkenin kasım ayında toplam altın ihracatı ise 109,7 ton oldu. Ekim ayında bu rakam 151,3 ton düzeyindeydi.

Ülkenin Hindistan'a yaptığı altın ihracatı kasım ayında yüzde 67 düşüşle 16,4 tona gerilerken aynı dönemde Çin'e satışlar ise yüzde 10 artışla 25 tona çıktı.

İngiltere'nin İsviçre'den altın ithalatı 3,2 tondan 8,6 tona yükselirken, ABD'nin altın ithalatı ise 0,4 tona kadar geriledi.

İLGİLİ MAKALE En çok altın rezervine sahip 10 ülke: Merkez bankaları altınlarını nerede saklıyor? En çok altın rezervine sahip 10 ülke: Merkez bankaları altınlarını nerede saklıyor?
REKLAMI KAPAT X