UBS yanıtladı: Yatırım için altın mı gümüş mü alınmalı?

Okuma Süresi: 2 Dakika
UBS yanıtladı: Yatırım için altın mı gümüş mü alınmalı?
Doviz.com
06.06.2024 10:45

UBS stratejistleri, yatırımcıların Fed'in bu yılki faiz rotasına ilişkin ipuçları beklediği bir dönemde, "altın mı yoksa gümüş mü alınmalı?" sorusuna yanıt verdi.

ABD'de iş gücü piyasası verilerinin yavaşlamaya işaret etmesiyle Fed'in faiz indirimine bu yıl başlayacağına kesin gözüyle bakılmaya başlanırken, yatırımcılar yarın ABD'de açıklanacak istihdam raporundan Fed'in yol haritasına yönelik ipuçları bulmayı bekliyor.

Fed yetkilileri de faiz indirimlerinin ne zaman yapılacağını değerlendirirken enflasyonun merkez bankasının yüzde 2 hedefine doğru yaklaşmasına yönelik daha fazla kanıt arıyor.

Bu bekleyişin ortasında değerli metaller ise tarım dışı istihdam raporu öncesinde yönünü yukarı çevirdi.

Buna göre haftanın dördüncü işlem gününde ons altın yüzde 0,40 artışla 2.364 dolardan işlem gördü. Değeri, ons altın ve dolar/TL ile hesaplanan gram altın ise yüzde 0,57 artışla 2.453 TL seviyesinden fiyatlandı.

İLGİLİ ANALİZ Altın yükselen kanal hareketini sürdürebilecek mi? Hafta başında ons altın tarafında görülen tepki yükselişi, dün gelen satışlarla karşılandı. Yükselen kanal içinde hareket eden ons altının kanal hareketini sürdürüp sürdüremeyeceği ise merak konusu oldu.

UBS'ten gümüş tahmini

Diğer değerli metallerden gümüşte yaşanan yükseliş ise daha keskin oldu. Buna göre ons gümüş yüzde 1,10 artışla 30,33 dolara çıktı.

UBS stratejistleri de gümüşün yakın vadede altından daha iyi performans göstermesini beklediklerinin altını çizerek, gümüş fiyatlarına ilişkin tahminlerini güncelledi.

İsviçre yatırım bankası, gümüş için 2024 yıl sonu fiyat hedefini yüzde 20 artırarak 36 dolara çıkarırken, ortalama fiyat için beklentisini de yüzde 14 artışla 30,5 dolar seviyesine yükseltti.

Uzmanlar, konuyla ilgili paylaştıkları notta, "Yeni gümüş fiyatı beklentilerimiz, altına kıyasla daha iyi bir performansı yansıtıyor. Altın fiyatlarının arttığı, Fed'in politikayı gevşetmesinin beklendiği ve piyasa arz ve talep temellerinin sıkılaştığı bir ortamda gümüşün göreceli olarak iyi performans gösterecek şekilde konumlanacağını düşünüyoruz." ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ ANALİZ Gümüş yükselirken volatilitesini de artırıyor Teknik analistler, haftalık bazda elde ettiği yükselişle yatırımcılarının yüzünü güldüren ons gümüşte dikkatini artan volatiliteye çevirdi.
REKLAMI KAPAT X